PÂNĂ ÎN 2018, 80% DIN POPULAȚIA JUDEȚULUI TREBUIE SĂ BENEFICIEZE DE APĂ ȘI CANALIZARE
Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și directorul general al societății “Apă și Canal-Ilfov”(ACI), Cătălin Dragilă, s-au întâlnit, la 10 iulie, la Snagov, cu primarii celor 26 de localități ilfovene membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Ilfov (ADIA). ”După ce am fost ales președintele Consiliului Județean Ilfov, am constatat cu surprindere că ADIA și operatorul Apă și Canal Ilfov (ACI) aveau doar opt membri. De aceea, pentru primul proiect au fost accesate fonduri europene în valoare de 80 de milioane de euro. Dacă ADIA ar fi avut mai mulți membri la momentul respectiv, ar fi putut fi accesate cel puțin 180 de milioane de euro, pentru perioada 2007 -2013, iar în acest moment tot județul Ilfov ar fi putut beneficia de serviciul de alimentare cu apă și canalizare”, a declarat, la această reuniune, printre altele, Marian Petrache.
Astăzi, ADIA are 26 de membri, reprezentând tot atâtea localități, ultimele comune care au aderat la asociație fiind Vidra, Ciolpani, Mogoșoaia, Moara Vlăsiei, Periș, Gruiu, Jilava, Afumați, Chiajna, Găneasa, Magurele, Clinceni, Grădiștea, Petrăchioaia și Ciolpani.
În afară de acestea sunt două localități, Corbeanca și Buftea, care au ca operator RAJA Constanța, iar 12 localități nu au aderat la această asociere și vor trebui să se descurce pe cont propriu. ”Este păcat, pentru că unele dintre ele au făcut parte din ADIA, însă au renunțat din cauza unei decizii politice. De la Bruxelles ni se impune existența unui operator unic care să gestioneze, la nivel județean, activitatea de apă și canal. Acest operator trebuie să aibă forța economică pentru a-și susține activitatea și trebuie să presteze servicii de calitate, accesibile pentru toți cetățenii. Această decizie a fost luată pentru ca localitățile cu putere economică scăzută și venituri mai mici să poată beneficia, și ele, la rândul lor, de aceste servicii. Totodată, noi trebuie să ne îndeplinim angajamentele luate față de UE și anume, până în 2018, 80% din populația județului trebuie să beneficieze de apă și canalizare”, a subliniat Petrache.
În sedința respectivă, șeful CJ Ilfov a prezentat modul în care operatorul “Apă și Canal – Ilfov” va prelua serviciul de alimentare pentru fiecare unitate administrativ teritorială și alinierea acestora la marii operatori reprezentativi din sistemul românesc. ”Îmi exprim convingerea că, dincolo de orice orientare politică, trebuie să facem cu toții, tot ce este mai bine și în interesul cetățenilor județului Ilfov. Trebuie să fim uniți pentru a atrage fondurile europene, atât de necesare unei dezvoltări rapide a județului Ilfov”, a conchis Petrache.
ma numesc sin adrian din Bragadiru ilfov si cer demisia in mod expres demisia lui catalin dragila care fura la facturile de consum apa si canal,dubland c/v facturilor reale fata de contorii individuali cititi.nu pot fi pierderi mai mult decat consumul citit real de pe contorii de apa individuali per locatie/consum.am facut sesizare la acest tovaras care in continuare fura alaturi de angajatii sai din subordine si persifleaza toti consumatorii de servicii apa canal ilfov pantelimon sa,apa furnizata este doar menajera nu si potabila care consumata in conditiile furnizate devine toxica,invit pe tovarasii de apa canal ilfov pantelimon sa consume cu multa pofta ceea ce produc ei in bragadiru adica mult clor in apa care in timp duce la cancer.aceasta firma nu livreaza facturile emise in plic si sunt aruncate in casa scarilor de bloc ,citirile nu sunt efectuate fizic la consumator,se fura cu pierderi inventate per/client/in concluzie la apa canal ilfov pantelimon este cadrul propice de a fura consumatorul neexistant un laborator care sa gireze cu libertatea calitatea potabila a apei furnizata de apa canal pantelimon.avem spate politic si ne permitem orice tovarasilor de sc–-apa–-,,.. canal ,,,,pantelimon ilfov.rusineeeeeeeeeeeeee
propun anularea licentei de operare pe orasul bragadiru-ilfov si acordarea acesteia unei societati comerciale care sa nu furnizeze pierderi pe facturi la consumatori/si incarcari s/f la consum cu rubrica speciala in factura fiscala,care e costul final al produselor furnizate de sc apa canal pantelimon ilfov.am ajuns la concluzia ca sunt furat constant cata vreme sunt captiv la o societate care produce pierderi pe care nu le sesiseaza opc-dna,oficiul concurentei,anaf-care tolereaza dubla facturare