Acasă Info Local Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Când vorbim despre siguranța noastră, obligatoriu vorbim...

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Când vorbim despre siguranța noastră, obligatoriu vorbim și de ISU”

DISTRIBUIȚI

Cei care luptă cu flăcările nu au niciun aliat în afara echipamentelor care, de multe ori, fac diferența între viață și moarte. ISU București-Ilfov a devenit un serviciu cu adevărat modern după ce a fost modernizat prin două mari proiecte europene.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Creșterea calității vieții înseamnă și creșterea siguranței noastre, iar, când vorbim despre siguranța noastră, obligatoriu vorbim și de ISU, și, în primul rând, de dotarea acestuia. În 2005 am avut onoarea să fiu numit prefect al Județului Ilfov, iar atunci am constatat că dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență era cu mult deficitară față de nevoile pe care le aveam pentru a ne da siguranța de care vorbeam. Motiv pentru care dotarea ISU a devenit unul dintre obiectivele mele la preluarea mandatului. Astăzi pot să spun cu sufletul împăcat că ISU București-Ilfov poate răspunde la orice provocare și ne poate da acel confort, siguranța de care avem cu toții nevoie”.

Primul proiect a avut o valoare de aproape 46 milioane de lei. În cadrul lui au fost achiziţionate nu mai puțin de 38 de echipamente pentru intervenţii, din care 24 au fost repartizate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti şi 14 Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Codrii Vlăsiei” al Județului Ilfov. Au fost cumpărate: şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu o capacitate de încărcare de două tone, şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu o capacitate de încărcare de cinci tone, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu o capacitate de încărcare de nouă tone, o autospecială de intervenţie la accidente colective, o autospecială de cercetare NBRC (nuclear, biologic, chimic, radiologic), o autospecială pentru descarcerări grele, şase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordare a primului ajutor, cinci ambulanţe de prim-ajuto și cinci ambulanţe de reanimare. În plus, cu bani din acelaşi proiect, au fost amenajate centre mobile de comandă și control, dar și echipamente de comunicații.

Al doilea proiect a avut o valoare de 22 de milioane de lei și a inclus achiziționarea a două autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu o capacitate de două tone, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu o capacitate de cinci tone, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu o capacitate de zece tone, patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă având o capacitate de nouă tone și o autospecială cu o capacitate de 200 de litri.

Dar, oricât de multe echipamente moderne ar exista, intervențiile pompierilor ar fi în zadar dacă nu ar avea ceva care nu se poate cumpăra cu bani, fie ei europeni sau locali: curajul și spiritul de sacrificiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here