Acasă Politic Marian Petrache: ”Un gram de onestitate l-ar obliga pe premier să-şi depună...

Marian Petrache: ”Un gram de onestitate l-ar obliga pe premier să-şi depună mandatul”

DISTRIBUIȚI

demisie PontaSub deviza „Guvernarea e o muncă grea, cu responsabilitate istorică, iar greșelile nu sunt plătite de cel care le face ci de o țară întreagă”, Marian Petrache, liderul PNL Ilfov, regretă că un mare proiect, care se anunţa modernizator pentru România, a eşuat. ”Poate fi prea devreme să vorbim despre responsabilii acestui eşec:  De ce? Cum? Cine? Sper totuşi, să avem înțelepciune pentru a depăși acest moment și să ne putem concentra şi îndrepta atenţia către cele două campanii, care categoric vor influenţa traiectoria PNL. Sper din tot sufletul să avem maturitatea politică necesară şi să rămânem“surzi” la promisiunile”sirenelor”care ne ademenesc cu o guvernare în genunchi.

PSD nu este pregătit acum sa ne arunce de la guvernare, cei de acolo își doresc acest lucru undeva prin lunile iunie, iulie, august, astfel încât să nu mai avem timp pentru nicio strategie în preajma prezidenţialelor. Schimbările guvernamentale făcute de PNL, aducerea în prim – plan a unei personalităţi marcante în persoana lui Klaus Iohannis și apariția în consecinţă a unui nou pol de imagine în Guvern, i-a pus pe jar pe cei de la PSD. Planul lui Victor Ponta de a aduce partidul-stat, în situaţia de a propune şi un candidat la Presedinţie s-a văzut brusc a fi pus în pericol. Astfel, pentru a rezolva această problemă, a devenit necesară excluderea noastră de la guvernare şi formarea unei noi alianţe, USD, născută prea repede pentru a nu fi fost stabilită cu mult timp în urmă. În această situaţie, a infiinţării unei noi alianţe, a devenit şi mai evidentă intenţia PSD de a nu acorda în continuare sprijin pentru prezidenţiale lui Crin Antonescu, aşa cum a fost stabilit în protocolul USL, declară Petrache.

Astăzi, când discutăm toate acestea, pentru PSD mai există un singur obstacol pentru a obține puterea totala: PNL și Crin Antonescu. Dreapta poate da un președinte, astăzi, numai prin PNL și atunci acesta este încă un motiv pentru care se dorește ca acest candidat  sa fie inofensiv. Din momentul în care Victor Ponta a început sa joace rolul politic al lui Crin Antonescu şi anume, să işi însuşească mesajul şi disputa cu președintele Basescu, mi-am dat seama că PSD a decis sa aibă candidat propriu. Este evident că în acest moment, proiectul USL a fost confiscat de USD, iar candidatul la Presedinţie nu va mai fi al USL, va fi al USD! Trebuie însă să mentionez că, actualul prim-ministru nu ar fi avut acest portofoliu fără sprijinul acordat fără rezerve de PNL. În acest context, un gram de onestitate l-ar obliga pe premierul României să-şi depună mandatul și odată cu el întregul Guvern. Credeti ca se va intampla? Probabil, nu!
Și atunci ce ne ramane de făcut? Șansa noastră stă numai în obținerea unui scor bun la europarlamentare, făcând din PNL, în acest fel, partidul care dă președintele Romaniei. Acest lucru este posibil numai  prin noi înșine!
Deciziile pe care noi le vom lua ne pot situa în vitrina istoriei sau ne pot aduce în faţa ochilor o draperie roşie, trasă de multe sfori, într-un teatru absurd şi gol, mai declară Petrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here