Acasă Educatie Marius Budăi, după discuţia cu profesorii: Principiul de la care plecăm în...

Marius Budăi, după discuţia cu profesorii: Principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare este de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri după discuţia cu profesorii de la Liceul I. L. Caragiale că principiul de la care pleacă în construirea grilei de salarizare pe legea salarizării unice este de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant

”Am regăsit şi am găsit aici o o emoţie constructivă despre cum să facem pentru ţara noastră şi pentru copiii noştri, pentru viitor. Şi cred că despre asta este esenţa discuţiei pe care trebuie să o purtăm cu cadrele didactice, şi nu despre salarizare neapărat”, a spus ministrul Muncii, după întâlnirea cu profesorii de la I. L Caragiale.

Despre legea salarizării, Marius Budăi a afirmat:

”Noi am scris în Nota de Fundamentare, le-am explicat profesorilor de ce în Nota de Fundamentare am scris principiul de la care plecăm în construcţia noii grile. Nu voi discuta neapărat pe închiderea altor grile până nu voi termina discuţia cu educaţia, pentru că asta este decizia coaliţiei şi principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare este plecarea de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant”.

Întrebat când va fi finalizată legea salarizării, ministrul a arătat că ”până pe data de 15 iunie are termen de la coaliţie să finalizeze draftul legii, asttel încât în perioada 15 iulie-1 septembrie să continue discuţiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea legislativă să treacă de Guvern şi să fie depusă în Parlament.

”Până acum nicio sarcină primită de la coaliţie nu am ratat-o”, a completat Budăi.

Prostest de amploare în Capitală cu peste 20.000 de cadre didactice

Cu toate acestea, sindicatele din educație nu renunță la grevă și anunță pentru joi și vineri, 8 – 9 iunie un protest de amploare la care vor participa peste 20.000 de cadre didactice.

„În momentul de față, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluție care să fie acceptată de către colegii noștri și când colegii noștri vor decide acest lucru. Noi suntem deschiși la negocieri”, spune Marius Nistor.

Liderul Federației Sindicatelor din Educație afirmă că există riscul amânării examenelor.

 

 

2 COMENTARII

  1. […] Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri după discuţia cu profesorii de la Liceul I. L. Caragiale că principiul de la care pleacă în construirea grilei de salarizare pe legea salarizării unice este de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant ”Am regăsit şi am găsit aici o o emoţie constructivă despre cum […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here