Acasă Economie Măsuri fiscale avute în vedere pentru 2023

Măsuri fiscale avute în vedere pentru 2023

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL Nicolae Ciucă le-a transmis luni liberalilor măsurile fiscale pe care Guvernul urmează să le aplice de la 1 ianuarie 2023.Ciucă a vorbit despre măsurile convenite cu PSD.

Ce măsuri fiscale va adopta Guvernul

TVA crește de la 5% la 9 % pentru industria Horeca

TVA crește de la 9 la 19% pentru băuturile carbogazoase cu zahăr

Impozit de 40% la jocurile de noroc

impozitul pe dividende crește de la 5% la 8%

Scutiri de impozit pt salariile din agricultură și construcții vor fi până la 10.000 de lei (în prezent pragul de scutire este de 30.000 de lei)

De asemenea, Ciucă le-a explicat liberalilor decizia de a scădea prețul a carburanți.

„A trebuit să ne asumăm această decizie cu precauție. Nu vom face nimic care să pună în pericol stabilitatea țării. Această decizie a fost luată în baza unei analize. Trebuie să analizăm foarte bine comunicarea: ne vom trezi în fața unui val de așteptări pe care nu-l vom putea satisface. Tot ce facem, facem ținând cont de realitatea resurselor”, le-a explicat Ciuc, liberalilor.

Ciucă: PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare

Premierul a anunțat ulterior că liberalii nu renunță la cota unică și nici nu sunt de acord cu suprataxarea. El a precizat îsă că vor fi eliminate o serie de excepții privind fiscalitate.

„PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare. Nu vom susține suprataxarea pentru a putea asigura protecția locurilor de muncă.De asemenea, PNL a decis să putem să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea”, a spus Ciucă. Excepțiile la care se referă privesc creșterea TVA la băuturile carbogazoase cu zahăr și impozitul la jocurile de noroc.sursa: Hotnews.ro

Întrebat despre taxa de solidaritate, el a spus că nu crede că e nevoie de a veni cu impozite noi. „În programul de guvernare nu există o astfel de asumare (introducerea taxei de solidaritate – n.r.)”, a spus el.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here