Acasă Info Local Măsuri sporite de siguranță la Summer Well Buftea 2022

Măsuri sporite de siguranță la Summer Well Buftea 2022

DISTRIBUIȚI

Începând de astăzi, 12 august, și până duminică, 14 august, în incinta Domeniului Stirbey din Buftea are loc festivalul Summer Well. Având în vedere numărul de participanți estimat – 15.000 de persoane, autoritățile de ordine și sănătate publică aflate în coordonarea Prefecturii Ilfov au susținut o declarație de presă comună, în care au prezentat măsurile preventive privind desfășurarea festivalului.

Prefectul de Ilfov, Simona Neculae, a dat asigurări că în perioada desfășurării evenimentului structurile MAI ”sunt la datorie și vor asigura menținerea unui climat de siguranță, ordine și liniște publică”.

Comisarul șef de poliție Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: ”Aducem la cunoștința cetățenilor că în cadrul festivalului Summer Well, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov acționează în teren cu efective mărite pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru protejarea participanților, creșterea capacității de intervenții în situații de urgență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. (…) Aproximativ 215 polițiști ilfoveni, de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme și muniții, acțiuni speciale, prevenire și criminaliști vor acționa în zona de desfășurare a festivalului, precum și în zonele adiacente acesteia”.

Sblt. Vlad Ursescu, purtător de cuvânt IJJ Ilfov: ”În acest sfârșit de săptămână, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura, în sistem integrat, ordinea și liniștea publică în zona desfășurării evenimentului, acționând cu elemente de prevenire și control pe căile de acces în Domeniul Știrbey, dar și pe traseele de afluire/ defluire a participanților. Structurile de jandarmi vor acționa cu precădere, în scop preventiv și descurajator, în ceea ce privește săvârșirea de fapte antisociale”.

Lt.-Col. Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU BIF: Efectivele ISU București-Ilfov vor acționa în regim integrat alături de celelalte structuri implicate. (…) Sunt angrenate echipe de prim-ajutor, ambulanțe SMURD și SABIF, corturi de prim-ajutor, autospeciale de pompieri și alte categorii de resurse, cu care putem acționa pentru gestionarea situaților de urgență”.

Comisar șef de poliție Lavinuș Sava, purtător de cuvânt ANA Ilfov – ”În incinta festivalului este amplasat un Laborator de prevenire a consumului de droguri care va putea furniza participanților toate informațiile necesare privind riscurile și consecintele negative ale consumului de substanțe psihoactive și modalități de protecție individuală pentru evitarea angajării în astfel de comportamente de risc, vor avea loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care imită optic efectele consumului de alcool și droguri. La fiecare dintre scenele festivalului, echipe de specialiști ai Agenției vor interacționa permanent cu participanții la festival oferind informații suplimentare și recomandări. De asemenea, pe toate ecranele LED disponibile în incintă, vor rula periodic mesaje de informare/prevenire și spoturi video elaborate de ANA”.

Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov – ”Pe parcursul celor trei zile de festival, asistența medicală de urgență va fi asigurată de organizatori printr-o firmă privată (…). În sprijinul populației, Ambulanța București Ilfov împreună cu ISU a venit cu două ambulanțe de tip B2 cu asistent medical, ambulanțier și toată dotarea pentru acordarea asistenței medicale de urgență, două ambulanțe de tip prim-ajutor cu paramedici, o ambulanță de tip C cu medic, asistent medical și ambulanțier. Sunt și 10 voluntari de la serviciul de Ambulanță București-Ilfov. (…) În această perioadă va trebui să respectați toate acele recomandări pe care le facem de ani buni în perioadele cu temperaturi ridicate. (…) Se va purta îmbrăcăminte lejeră, capul va fi acoperit cu șapcă, pălărie. Hidratarea este foarte importantă. (…)”.

Dr. Alice Grasu a ținut să precizeze că din experiența celor zece ani de desfășurare a acestui eveniment nu au existat situații deosebite.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here