Acasă Anchete Materiale pirotehnice deținute ilegal la Dobroești si Popești-Leordeni

Materiale pirotehnice deținute ilegal la Dobroești si Popești-Leordeni

DISTRIBUIȚI

În urma verificărilor, polițiștii ilfoveni de la Serviciul Arme Explozibili și Substanțe Periculoase au găsit la punctul de lucru dintr-un complex comercial din Dobroești al unei firme din Afumați, aprox 250 kg de articole pirotehnice din clasa I și P1, materiale deținute fără drept.

Spațiul în care se comercializau articolele pirotehnice era neautorizat, iar angajatul societății nu a putut prezenta documente de proveniență pentru l produsele pe care le vindea.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice identificată a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor şi lăsată în custodia unei societăţi autorizată în domeniu.

Polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept„ fapta prevăzută și pedepsită de art.37 lit.a din Legea 126/1995, urmărirea penală fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

De asemenea, în subsolul unui imobil din orașul Popești Leordeni au fost găsite 12 baterii artificii și 11 cutii de articole pirotehnice de divertisment, deținute în mod ilegal, fără autorizații și documente de proveniență, în scopul valorificării clandestine în această perioadă.

Întreaga cantitate a fost confiscată, persoana deținătoare fiind sancționată contravențional cu 7.500 lei, pentru nerespectarea Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În această perioadă, Poliția Română desfășoară în întreaga țară, acțiunea „FOC DE ARTIFICII-2019”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, menționează IJP Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here