Acasă Info Local Maxi-taxi din Pantelimon și Dobroești, din nou în atenția polițiștilor

Maxi-taxi din Pantelimon și Dobroești, din nou în atenția polițiștilor

DISTRIBUIȚI

Transportul public de persoane a fost joi dimineața din nou în atenția polițiștilor ilfoveni. Aceștia au acționat pe raza localităților Pantelimon și Dobroești ”pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor care folosesc transportul public de persoane”, conform IPJ Ilfov care, ca de obicei, a anunțat controlul.

Poliţiştii au instituit filtre și au verificat autovehiculele, având în vedere aspecte precum valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, a licenţelor de transport, respectarea numărului de locuri prevăzute pentru respectivele autovehicule şi eliberarea biletelor de călătorie.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.670 de lei. Cele mai multe amenzi au fost date pentru transportul de persoane peste capacitatea prevăzută în certificatul de înmatriculare. Pentru neeliberarea biletelor de călătorie, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, fiind confiscată și o sumă de bani.

Indiferent de acțiunile polițiștilor, transportul cu maxi-taxi în toate localitățile din Ilfov se desfășoară în condiții inumane, cu șoferi care trec deseori de limita bunului simț când interacționează cu pesroanele, cu șoferi care seara consumă băuturi alcoolice și pleacă în cursă și, nu în ultimul rând, cu mașini care lasă mult de dorit din punct de vedere tehnic.

Cu toate amenzile date din când în când, transportul cu maxi-taxi este deosebit de profitabil, mai ales că se desfășoară, în general, la negru. De-altfel șoferii devin foarte nervoși atunci când trebuie să elibereze biletele de călătorie pentru că nu își mai îndeplinesc ”planul”, atât pentru patron, dar mai alespentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here