Acasă Economie Mediul social, consultat pentru realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Ilfov

Mediul social, consultat pentru realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Ilfov

DISTRIBUIȚI

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov, elaborată de Banca Mondială împreună cu Consiliul Județean Ilfov, la solicitarea instituției condusă de Marian Petrache, este aproape de finalizare. Prima variantă de lucru a fost prezentată și analizată într-o primă dezbatere la care a fost invitat mediul social.

Experții Băncii Mondiale au făcut o analiză a situației și a nevoilor din județul Ilfov, pe care o prezintă tuturor categoriilor socio-profesionale din județ. La 29 ianuarie a.c. a avut loc prima etapă de consultări, cu primari, profesori, medici, reprezentanți ai direcțiilor de asistență socială și ai companiilor de utilitate publică.

Marcel Heroiu, expert Banca Mondială: ”Ilfovul este în momentul de față zona din România unde vor avea loc cele mai multe și cele mai mari investiții în infrastructură publică din România: autostrăzi, centuri, extinderi de rețele de metrou, aeroport, cea mai mare infrastructură de cercetare și de dezvoltare la Măgurele. Este în momentul de față cea mai interesantă zonă. Deciziile care se iau acum vor aveai mpact pe termen lung. Regiunea București- Ilfov este una din regiunile cu cea mai rapidă creștere din Europa și din lume”.

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov:  ”Nu poți să mergi înainte dacă nu ai o viziune. Nimeni nu te finanțează dacă nu ai proiecte care să provină  dintr-o strategie de dezvoltare. După realizarea unei fotografii la zi a județului Ilfov, Strategia de Dezvoltare se va încheia cu o listă de proiecte care să conducă la creșterea calității vieții și la creșterea activităților economice în Ilfov. În ce privește creșterea calității vieții, mă refer la realizarea rețelelor de canalizare și de apă în toate zonele în care nu avem acest serviciu realizat, gestionarea deșeurilor cu  tot ceea ce înseamnă colectare selectivă, Nodul Intermodal de Transport de la Moara Vlăsiei și Parcul Științific de la Măgurele, alături de o dezvoltare a transportului public”.

După consultarea cu mediul de afaceri, din data de 5 februarie, urmează ca, la jumătatea acestei luni, Strategia de Dezvoltare să fie pusă în dezbatere publică pentru ca toți cei interesați – cetățeni, organizații neguvernamentale, grupuri de acțiune locală – să ia la cunoștință documentul de lucru și să formuleze observații și  propuneri de îmbunătățire.

După încheierea consultării publice, Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov va fi aprobată în ședința Consiliului Județean, iar investițiile de amploare ale județului vor fi făcute în baza priorităților formulate de această strategie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here