Acasă Politic Mesajul premierului demis Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Armatei României

Mesajul premierului demis Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Armatei României

DISTRIBUIȚI

”Sărbătorim astăzi Armata României, militarii și faptele lor de arme care au scris istorie în momente de răscruce ale poporului român, dar și pe cei care astăzi au preluat de la înaintași misiunea sacră de apărare.

Haina militară și cei care aleg să o poarte s-au bucurat mereu de respect și de cea mai mare încredere în societatea românească.

Astăzi, la 75 de ani de când militarii Armatei României au eliberat ultima brazdă de pământ românesc de sub ocupație străină, în cel de-Al Doilea Război Mondial, le aducem un omagiu eroilor căzuți la datorie, îi prețuim pe veterani pentru exemplul faptelor lor, iar generației actuale de militari îi mulțumim pentru  profesionalismul cu care își desfășoară activitatea.

De 15 ani, România este partener solid și apreciat al Alianței Nord-Atlantice. Prin contribuția militarilor noștri, România este nu doar un beneficiar al politicilor NATO, ci și un participant activ la îndeplinirea obiectivelor de apărare ale comunității transatlantice, fapt reiterat și de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o la începutul acestui an.

În calitate de prim-ministru, am oferit întreg sprijinul pentru asigurarea fondurilor necesare modernizării și derulării programelor de instruire și de înzestrare a Armatei României.

Nivelul profesional înalt și calitatea umană a militarilor noștri ne fac cinste tuturor, contribuind esențial la consolidarea capacității de apărare a țării și la prestigiul României în lume ca furnizor de securitate, în misiuni și în teatrele de operații din afara granițelor la care România participă sub egida ONU, NATO, OSCE sau a Uniunii Europene.

Gândul nostru de recunoștință se îndreaptă astăzi și către veteranii de război, mărturii ale onoarei și patriotismului, dar și către cei care și-au pierdut viața în misiuni, punându-se în slujba țării și a poporului român.

Curajul, devotamentul, seriozitatea și profesionalismul militarilor români sunt apreciate în întreaga lume.

Le urez tuturor celor ce onorează haina militară succes în activitățile pe care le desfășoară, iar celor aflați la datorie departe de țară, să se întoarcă sănătoși acasă.

Vă mulțumim, dragi militari, pentru tot ceea ce faceți pentru securitatea națională și a fiecărui cetățean al României!

La mulţi ani Armatei României!

La mulți ani, militari români!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here