Acasă Info Local ”Meseriile viitorului” au devenit oficiale

”Meseriile viitorului” au devenit oficiale

DISTRIBUIȚI

”Meseriile viitorului” au devenit oficiale în în nomenclatorul “Clasificarea ocupaţiilor din România – COR”.

Deputatul PNL de Ilfov George Tuță, care s-a implicat activ în procesul de modernizare al nomenclatorului “Clasificarea ocupaţiilor din România – COR”, ca o necesitate de adaptare a pieții muncii la nevoile pe care le au antreprenorii și angajații, anunță că după mai multe dezbateri au fost publicate în Monitorul Oficial Ordinul pentru aprobarea Procedurii de actualizare a Clasificării Ocupațiilor din România și cel cu privire la modificarea și completarea COR-ului.

”Toate ocupaţiile din România trebuie să se reflecte în nomenclatorul «Clasificarea ocupaţiilor din România – COR». Erau listate sute de ocupaţii, însă multe dintre ele nu mai există pe piața muncii. Le mulțumesc colegilor din Guvern care s-au implicat în acest proces de actualizare, dar și tuturor partenerilor de dialog care și-au adus contribuția. Vreau să îi felicit și pe cei care au reușit să transforme un demers birocratic într-un proces inovativ, prin care au reușit să eficientizeze procedura de actualizare al acestor ocupații ținând pas cu modificările din piața muncii. De acum trebuie să ne concentrăm activ pe măsurile pe care le vom lua pentru meseriile viitorului. Este un proces activ, dinamic și permanent.  80% din meseriile viitorului (2030) nu au fost inventate încă și trebuie să fim pregătiți pentru ce urmează”, a declarat George Tuță.

Pe lista meseriilor care au fost adăugate în COR se numără auditor de securitate cibernetică, darman preparator de cafea (barista), manager transformare digital, specialist în reciclarea deșeurilor.

Ocupații care nu mai sunt practicate în cadrul economiei naționale și se elimină din COR: Destrămător, ștanțator filme, operator truka, teletipist, telexist, inspector telegrame, tăietor garnituri de cadre, cașerator și șlefuitor de celuloid pentru carcase acordeoane, râșnitor smalț, formator tuburi spectrale, turnător valuri, scuturător, pieptănător, montator de lipit ace, pregătitor gogoși de mătase (filator), înnodător fire de mătase natural, pâslitor, preparator ulei de copite. Foto: Jurnal de marketing digital

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here