Acasă Cultura Ministerul Culturii: Este important să promovăm și să păstrăm limba română vorbită...

Ministerul Culturii: Este important să promovăm și să păstrăm limba română vorbită și scrisă de noile generații cu corectitudine

DISTRIBUIȚI

Într-o lume în continuă schimbare, există elemente care transcend timpul și rămân fundamentale pentru identitatea națiunii române.

Printre acestea, limba română ocupă un loc primordial. Ea reprezintă originile, legătura care unește generațiile, păstrează tradițiile și ne ancorează într-un spirit colectiv – poporul român.

Ziua Limbii Române este celebrată la 31 august în România și Republica Moldova, unde dă expresie bogăției culturale și istorice comune ce se oglindește în cuvintele noastre care sunt elementul indentitar cel mai amplu și profund.

Limba poartă în esența ei devenirea noastră, unitatea națională și trăirea autentică a românismului peste tot acolo unde compatrioții noștri au fost purtați de istorie, realizări sau nevoi.

În era globalizării, în care limbile internaționale sunt vorbite pe scară din ce în ce mai largă, este important să promovăm și să păstrăm limba română vorbită și scrisă de noile generații cu corectitudine, explorând vocabularul vast cu conștiința apartenenței la un singur spirit.

Educația lingvistică, literară și culturală joacă un rol vital în acest sens, învățându-i pe tineri atât regulile gramaticale, cât și frumusețea expresiei literare în limba română.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, încurajează cultura scrisă, luând decizia ca acesta să fie domeniul finanțat în 2023 prin programul ACCES, implementat de Ministerul Culturii. Sursa: cultura.ro

 

 

3 COMENTARII

  1. […] Într-o lume în continuă schimbare, există elemente care transcend timpul și rămân fundamentale pentru identitatea națiunii române. Printre acestea, limba română ocupă un loc primordial. Ea reprezintă originile, legătura care unește generațiile, păstrează tradițiile și ne ancorează într-un spirit colectiv – poporul român. Ziua Limbii Române este celebrată la 31 august în România și Republica […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here