Acasă Social Ministerul Educaţiei începe o campanie de informare şi prevenţie a consumului de...

Ministerul Educaţiei începe o campanie de informare şi prevenţie a consumului de tutun în rândul elevilor

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educaţiei a semnat un protocol cu mai multe instituții pentru începerea unei campanii de informare şi prevenţie a consumului de tutun în rândul elevilor. Prima acţiune va avea loc în Bucureşti.

Ministerul Educației a explicat că grupul-ţintă a fost ales ca urmare a datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care relevă faptul că, în România, o rată de 28.0% dintre tinerii cu vârsta de peste 15 ani s-au declarat ca fiind consumatori de tutun.

Protocolul a fost semnat între: Ministerul Educaţiei, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti, European Network for Smoking and Tobacco Prevention, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Asociaţia de Educaţie în Boli Respiratorii, Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti.

Ministerul Educaţiei a anunţat că la sediul instituţiei s-a desfăşurat evenimentul de semnare a unui protocol de colaborare, în vederea demarării Campaniei de informare şi prevenţie a consumului de tutun şi a utilizării dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei în rândul elevilor, Fumatul nu te face mare!.

Prima campanie de informare şi prevenţie care abordează ambele modalităţi de furnizare a nicotinei va demara în Bucureşti şi presupune întâlniri ale elevilor şi părinţilor, în unităţi de învăţământ preuniversitar, cu echipe mixte, formate din specialişti ai instituţiilor semnatare.

Numărul tinerilor care fumează este în continuă creștere

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, consideră că elevii trebuie să primească informaţii corecte din punct de vedere medical când vine vorba despre consumul de tutun.

„I-am asigurat pe partenerii noştri de tot sprijinul Ministerului Educaţiei pentru desfăşurarea acţiunilor de informare cu privire la efectele nocive pe care tutunul şi nicotina le au asupra organismului. Sunt de părere că elevilor trebuie să le fie asigurat accesul, în şcoală, la informaţii complete şi, mai ales, corecte din punct de vedere medical, atunci când vine vorba despre consumul de tutun, informaţii pe care nu le pot primi decât de la specialişti în sănătate. 

Numărul tinerilor care ajung să consume aceste substanţe toxice este într-o continuă creştere, motiv pentru care este datoria noastră să ne asigurăm că beneficiază de tot sprijinul de care au nevoie pentru a se feri de activităţi care le pot afecta sănătatea”, a declarat Ligia Deca.

 

3 COMENTARII

  1. […] Ministerul Educaţiei a semnat un protocol cu mai multe instituții pentru începerea unei campanii de informare şi prevenţie a consumului de tutun în rândul elevilor. Prima acţiune va avea loc în Bucureşti. Ministerul Educației a explicat că grupul-ţintă a fost ales ca urmare a datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care relevă faptul că, […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here