Acasă Social Ministerul Mediului: Maşinile cu emisii zero vor primi numere verzi

Ministerul Mediului: Maşinile cu emisii zero vor primi numere verzi

DISTRIBUIȚI

Mașinile cu emisii zero vor primi numere verzi. Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde pentru mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here