Acasă Social Ministerul Sănătății anunță scoaterea la concurs a 14.000 de posturi. Semnarea unui...

Ministerul Sănătății anunță scoaterea la concurs a 14.000 de posturi. Semnarea unui nou contract colectiv de muncă – pe punctul de a o soluţiona

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat că va fi promovat un memorandum în Guvern care va permite organizarea de concursuri pentru ocuparea celor 14.000 de posturi din Sănătate, aceasta fiind una dintre revendicările sindicaliştilor. El a precizat că şi cea de-a doua revendicare şi anume semnarea unui nou contract colectiv de muncă este pe punctul de a fi soluţionată. 

„E normal să existe astfel de revendicări. Eu m-am întâlnit cu toate sindicatele, cele reprezentative din domeniul sanitar, m-am întâlnit cu prima dată cu cei de la Sanitas, am discutat şi cu cei de la Meridian, ulterior au fost preluaţi de un coleg de-al meu, un secretar de stat. Cunosc foarte bine revendicările lor, unele sunt mai vechi şi lucrul pe care l-am discutat şi l-am stabilit şi sper să putem să ne ţinem de cuvânt şi unii şi alţii este următorul. Sunt trei categorii de revendicări”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat duminică la postul B1Tv despre solicitările sindicaliştilor din Sănătate.

El a precizat că prima solicitare se referă la deblocarea posturilor din Sănătate.

„În primul rând, este vorba despre solicitarea lor de a debloca posturile din Sănătate. Ştiţi că a fost o ordonanţă de urgenţă care a blocat angajările în tot sectorul public şi acest lucru suntem pe cale să-l realizăm. Am făcut o solicitare prin intermediul direcţiilor de sănătate publică legată de nevoile diverselor unităţi sanitare. Am finalizat şi am centralizat acest lucru, este scris memorandum pentru Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării trebuie să facă un astfel de memorandum, pentru că dacă Ministerul Sănătăţii face un memorandum pentru deblocarea posturilor din subordinea unităţilor proprii, Ministerul Dezvoltării face un memorandum pentru unităţile din subordinea autorităţilor locale. În total sunt vreo 14.000 de posturi care sunt solicitate ca să fie ocupate. Aproape 4.000 la Sănătate, în jur de 10.000 la autorităţile locale”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Acesta a precizat că şi cea de-a doua revendicare este aproape de a fi soluţionată.

„Cea de-a doua revendicare la care suntem pe punctul de a o soluţiona este vorba de semnarea unui nou contract colectiv de muncă. Am avut discuţii timp de câteva luni cu toate sindicatele, s-au finalizat. Avem o formă finală a acestui contract colectiv de muncă”, a declarat Rafila.

Ministrul a menţionat că cea mai complicată revendicare este cea legată de creşterile salariale.

„Cred ca astea se pot rezolva însă problema cea mai complicată legată de eventuale creşteri salariale şi mai ales de includerea personalului nemedical care lucrează în spitale personalul TESA. Gândiţi-vă că un director financiar într-un mare spital are în jur de 3.000 de lei salariul, în condiţiile în care rulează un buget foarte mare, o mare responsabilitate. E un salariu mai mic decât al unui asistent medical. Nu este normal să existe aceste discriminări şi cred în noua lege a salarizării, care este la Ministerul Muncii”, a mai declarat Alexandru Rafila.

2 COMENTARII

  1. […] Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat că va fi promovat un memorandum în Guvern care va permite organizarea de concursuri pentru ocuparea celor 14.000 de posturi din Sănătate, aceasta fiind una dintre revendicările sindicaliştilor. El a precizat că şi cea de-a doua revendicare şi anume semnarea unui nou contract colectiv de muncă este pe punctul […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here