Acasă Politic Ministrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

Ministrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat luni, 20 mai, prin videoconferință, la a cincea reuniune din acest an a Grupului de Contact pentru Ucraina.

Scopul reuniunii a fost de a analiza, coordona și intensifica eforturile de sprijinire a Ucrainei în contextul ultimelor evoluții ale războiului de agresiune al Federației Ruse.

România a reafirmat angajamentul ferm de a susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și de a participa la diferite misiuni de instruire. România a apreciat colaborarea foarte bună cu SUA și Țările de Jos pentru funcționarea Centrului de Instruire F-16 de la Baza Aeriană 86 Fetești. De asemenea, a fost subliniată determinarea de a contribui activ la inițiativele internaționale de asistență și reconstrucție a Ucrainei și de a continua sprijinul multidimensional oferit.

Aceasta a fost a 22-a întâlnire a UDCG de la formarea grupului internațional în aprilie 2022, din care fac parte aproape 50 de națiuni din întreaga lume.

1 COMENTARIU

  1. […] Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat luni, 20 mai, prin videoconferință, la a cincea reuniune din acest an a Grupului de Contact pentru Ucraina. Scopul reuniunii a fost de a analiza, coordona și intensifica eforturile de sprijinire a Ucrainei în contextul ultimelor evoluții ale […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here