Acasă Interne Ministrul Bode la bilanțul DGA pe 2021: Metoda ascunderii mizeriei sub preș...

Ministrul Bode la bilanțul DGA pe 2021: Metoda ascunderii mizeriei sub preș este distructivă

DISTRIBUIȚI

Joi, 10 februarie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat la ședința de evaluare a activităților de prevenire și combatere a corupției desfășurate de Direcția Generală Anticorupție (DGA) în anul 2021.

Cu această ocazie, ministrul a transmis că mediul de integritate trebuie protejat și cultivat de toate instituțiile statului, fiind o condiție esențială pentru a câștiga încrederea cetățenilor și pentru a construi organizații credibile. A subliniat, de asemenea că eforturile DGA au fost orientate spre promovarea unui astfel de mediu în rândul angajaților structurilor MAI, iar acolo unde nu s-a înțeles acest lucru, intervențiile au fost pe măsura faptelor.

În acest context, ministrul a reiterat faptul că în lupta anticorupție, structurile MAI sunt primele care își fac curățenie în propria curte, pentru că metoda ascunderii mizeriei sub preș este distructivă, adâncind neîncrederea într-un sistem care trebuie să își păstreze prestigiul și să fie etalon de morală și corectitudine în societate.

Totodată, ministrul a salutat prezentarea în spațiul public a cazurilor soluționate ca urmare a investigațiilor efectuare, subliniind importanța transparenței activității și a eforturilor DGA în combaterea și prevenirea acestui fenomen. „Vă solicit să vă continuați activitatea cu fermitate și să rămâneți independenți față de orice posibile presiuni și imixtiuni care ar putea să vă deturneze de la misiunea încredințată. Provocarea maximă este să reușim împreună să contracarăm faptele de corupție, astfel încât să consolidăm încrederea cetățenilor în structurile MAI”, a spus Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here