Acasă Politic MINISTRUL FINANȚELOR, SOMAT SĂ SPUNĂ DACĂ SE AMÂNĂ MAJORAREA SALARIILOR MEDICILOR ȘI...

MINISTRUL FINANȚELOR, SOMAT SĂ SPUNĂ DACĂ SE AMÂNĂ MAJORAREA SALARIILOR MEDICILOR ȘI PROFESORILOR  

DISTRIBUIȚI

 

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget Finanţe din Camera Deputaţilor, i-a solicitat ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, să spună dacă este adevărat că, la ora actuală, din cauza încasărilor slabe la bugetul de stat, un scenariu de lucru discutat la minister îl reprezintă o nouă amânare a măririi salariilor medicilor şi profesorilor:

“Potrivit unor informaţii din interiorul ministerului de Finanţe, încasările bugetare, colectarea taxelor şi impozitelor, dar şi noua lege a salarizării, generează numeroase îngrijorări. Haosul declaraţiilor din domeniul fiscal privind impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie este generat tocmai de teama că încasările bugetare nu se ridică la nivelul aşteptărilor pentru a satisface promisiunile din noua lege a salarizării. Mai mult, un scenariu de lucru la minister este acela că se ia în calcul o nouă amânare a măririi salariilor medicilor şi profesorilor. De aceea, îi solicit ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, să spună dacă, măcar din acest punct de vedere, PSD îşi va ţine promisiunea. Nu ar fi prima oară când guvernul PSD-ALDE ar da înapoi: potrivit promisiunilor PSD, medicilor trebuia să li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, dar se pare că aceştia vor primi doar 25% în plus la salariu. În plus, angajaţii din învăţământ vor primi, începând cu 1 ianuarie 2018: 25%, în loc de promisiunea de 50%”.

”De asemenea, vă rog să confirmaţi sau infirmaţi o serie de alte informaţii prezente în spaţiul public potrivit cărora România riscă să intre în incapacitate de plată în a doua jumătate a acestui an sau la începutul anului viitor, în condiţiile în care astfel de semnale – dacă rămân fără un răspuns – pot afecta stabilitatea României. Mi-a atras atenţia în mod special afirmaţia domnului Eugen Nicolicea, care a spus că prioritară este plata salariilor şi a pensiilor şi că autostrăzile „pot să aştepte”. Dincolo de lipsa de viziune pe care o demonstrează această exprimare, afirmaţia este de natură a ne îngrijora. Formularea unui răspuns pertinent la toate aceste chestiuni se impune în condiţiile în care PSD a câştigat alegerile parlamentare în baza unui program de guvernare care nu a fost respectat, a fost actualizat la doar 6 luni de la învestirea primului guvern PSD – ALDE şi, la ora actuală, se pare că nici acesta nu va fi respectat. În aceste condiţii, atrag atenţia că guvernul Tudose are o falsă legitimitate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here