Acasă Politic Ministrul Muncii: Este nevoie de o definire mai clară a investițiilor sociale

Ministrul Muncii: Este nevoie de o definire mai clară a investițiilor sociale

DISTRIBUIȚI

 Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la EPSCO – Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate și Afacerile Consumatorului – care s-a desfășurat la Bruxelles.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat, cu această ocazie, că investițiile sociale bine fundamentate aduc creștere economică și productivitate, contribuind la o viață mai bună pentru români și la mărirea șanselor de ocupare pe piața muncii.

“Este nevoie însă de o definire mai clară a investițiilor sociale, cu luarea în considerare a specificităților naționale în procesul de evaluare a rezultatelor previzionate, precum și standarde și metodologii comune la nivelul Uniunii Europene.

România implementează reformele și investițiile prevăzute în PNRR privind provocările privind problemele sociale și de ocupare.

Am demarat reforma sistemului de asistență socială pentru a reduce riscurile la care sunt expuse persoanele vulnerabile și pentru îmbunătățirea serviciilor sociale.

Politicile implementate la nivel național trebuie să asigure accesul la programe de formare de lungă durată, suport pentru ocuparea forței de muncă, integrarea persoanelor vulnerabile și cu dizabilități pe piața muncii, dar și asigurarea unor servicii de asistență adecvate de lungă durată pentru vârstnici și persoanele cu dizabilități.

În opinia noastră, Semestrul European continuă să fie un instrument eficient de coordonare și promovare a unor politici eficiente de ocupare, protecție socială și incluziune.

Însă România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergență Socială în procesul Semestrului European.

Considerăm că se impun analize privind toate implicațiile posibile, în special cele legate de dificultăți de ordin administrativ, dar și de suprapunere cu instrumente de monitorizare și raportare deja existente la nivelul UE și la nivel național.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

3 COMENTARII

  1. […]  Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la EPSCO – Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate și Afacerile Consumatorului – care s-a desfășurat la Bruxelles. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat, cu această ocazie, că investițiile sociale bine fundamentate aduc creștere economică și productivitate, contribuind la o viață mai bună pentru români și la mărirea […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here