Acasă Economie Ministrul Muncii a început să realizeze cât de realiste sunt creșterile de...

Ministrul Muncii a început să realizeze cât de realiste sunt creșterile de pesnii și lefuri

DISTRIBUIȚI

„Ordonanta de urgență care modifica Legea pensiilor speciale va intra in vigoare la 15 septembrie. Se va modifica modul in care se actualizeaza pensiile. Daca nu corectam sistemul, vom ajunge intr-o situatie foarte neplacuta, economia nu poate sa sustina astfel de cresteri”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3. Actul normative se refera la toate categoriile de pensii speciale, nu doar la cele pentru militari, politisti si servicii secrete. Propriu-zis, ordonanta ar viza modificarea modului de actualizare a pensiilor si ar intra in vigoare de la 15 septembrie.

Ministrul Muncii spune ca pensia in momentul de fata pensiile speciale se actualizeaza in functie de cresterile salariale ale celor care sunt activi, ceea ce duce la pensii foarte mari. ”Daca salariile vor creste cu 25%, in 2019 vor fi iar cresteri, pensiiile vor fi actualizate (…) Daca nu corectam sistemul, vom ajunge intr-o situatie foarte neplacuta, economia nu poate sa sustina astfel de cresteri”, a spus Olguta Vasilescu, completand „Nu scadem nicio pensie aflata in plata”.

Totodata, acesta a subliniat ca ”pentru a nu se spune ca nu a existat predictibilitate in sistem, ne-am hotarat ca termenul de intrare in vigoare sa fie data 15 septembrie. Cei care vor sa iasa, vor putea sa o faca incepand de maine pana pe 15 septembrie, dar trebuie sa stie ca nu li se mai actualizeaza in functie de cresterile salariale. Se indexeaza cu rata inflatiei, pe un principiu mult mai correct”, iar OUG se refera la tot ce inseamna pensii speciale, nu numai militari, servicii ”Nu va fi taiata nicio pensie, dar vor fi actualizate cu rata inflatiei”, a mai spus aceasta, adaugand ca ”varsta de pensionare va fi aceeasi”. ”Nu taiem nicio pensie, dar nu putem sa se dubleze. Consider ca pensiile pe care le au militarii si politistii sunt decente, dar sa ne raportam si la ceilalti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here