Acasă Economie Ministrul Stroe: 300 milioane de euro pentru metroul către Otopeni

Ministrul Stroe: 300 milioane de euro pentru metroul către Otopeni

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunțat luni, într-o conferință de presă are s-a desfășurat la Ministerul Transporturilor, începerea proiectului pentru construirea unui pod peste Dunăre, la Brăila. Tudose a evitat orice declarație politică, dar a precizat că ”atât timp cât mai suntem în picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de infrastructură mari să se desfășoare cu prioritate”.

Este vorba despre un obiectiv major care se discută din anii 80 șipentru care s-a intrat în linie dreaptă. ”Podul e un element de siguranță națională. O să trăim într-o țară normala în care fluviul nu se mai traversează cu bacul. Vă garantez că atât timp cât mai suntem în picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de acest gen să se desfășoare cu prioritate”.

La rândul său, ministrul Felix Stroe a precizat că s-a întâlnit din nou cu reprezentanții BERD și că aceștia au anunțat că s-a luat decizia, la Londra, să se aloce 300 milioane de euro pentru magistrala de metrou M6. ”În conformitate cu calendarul asumat cu Banca Mondială, azi a devenit operațională unitatea de monitorizare  a proiectului autostrăzii Ploiești – Brașov. Sunt proiecte care au demarat astăzi și nu mai pot fi oprite, indiferent cine ar dori acest lucru”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Magistrala 6 de metrou, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă Otopeni, va avea 12 stații, la care se adaugă stația 1 Mai, unde se va face legătura cu Magistrala 4.Stațiile sunt Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Bănseasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion IC Brătianu și Aeroportul Otopeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 10 =