Acasă Economie Moara Vlăsiei mai așteaptă

Moara Vlăsiei mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

Nodul rutier de la Moara Vlăsiei, care ar trebui să lege Moara Vlăsiei, Căciulați, Balotești de autostrada A3, nu a fost recepționat vineri odată cu inaugurarea nodului A3 – Șoseaua Petricani, arată Asociația Construim România (ASCORO). Mai mult, constructorii au montat noi parapeți de beton pentru a împiedica accesul localnicilor pe autostradă.

Recepția parțială de vineri nu a inclus și acest nod rutier, în ciuda faptului că inclusiv comunicatul de presă al CNAIR anunța vineri că: ”astăzi, 14.12.2018, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările la sectorul de autostradă București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) – km 3+325, Nod Centură București și Nod Moară Vlăsiei, scrie asociația pe pagina sa de Facebook.

Mai multe fotografii postate de ASCORO arată că la nodul de la Moara Vlăsiei au fost montați parapeți noi de beton în locul celor pe care localnicii îi mutaseră pentru a se strecura cu mașinile pe autostradă.

”Mai mult, de pe indicatoarele de informare de pe autostradă au fost înlăturate benzile negre care acopereau parțial indicatoarele, astfel că acum șoferii sunt induși în eroare cum că ar putea folosi ieșirea de pe autostradă în acel punct”, susține ASCORO.

În contractul Companiei de Autostrăzi cu constructorul Aktor sunt incluși, pe lângă cei 3 km de autostradă, și două parcări (care încă nu sunt finalizate și nici recepționate), precum și patru noduri rutiere: de la Petricani, Gherghiței, Popasului și Moara Vlăsiei, mai scrie Asociația Construim România.

Reamintim că porțiunea de 6,5 km din Autostrada A3, prima autostradă urbană din România, a fost deschisă circulației vineri seară. Pentru ca recepția formală să fie făcută, reprezentanții Companiei de Autostrăzi au fixat provizoriu cu borduri două indicatoare lipsă.

Ca urmare a deschiderii oficiale, șoferii care vin de la Ploiești pe Autostrada A3 sau care vor să intre în București dintre partea de nord a Centurii Capitalei pot ajunge direct în Șoseaua Petricani. La intersecția autostrăzii urbane cu Șoseaua Petricani au fost instalate semafoare pentru sensul înainte (spre Floreasca / Barbu Văcărescu) și stânga (cartierul Doamna Ghica / Tei). Pentru dreapta (Pipera) a fost realizată o bretea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here