Acasă Economie Muncă în vremea pandemiei

Muncă în vremea pandemiei

DISTRIBUIȚI
Proiectele de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere pe DJ 101 continuă și în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, anunță CJ Ilfov.
Lucrările sunt în grafic şi le mulţumesc locuitorilor din localitățile Balotești-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru pentru înţelegere şi răbdare! Orice astfel de investiție presupune disconfort în trafic, însă, la sfârşit, vom avea încă un drum judeţean modern la standarde europene. DJ 101 este o lucrare finanțată din fonduri europene, iar reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere a județului Ilfov, așa cum am mai spus în repetate rânduri, chiar reprezintă o prioritate pentru conducerea CJI”, spune Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov, după ce a verificat, în cursul zilei de marți, 17 noiembrie, împreună cu directorul de la investiții Constantin Călinoiu,  stadiul lucrărilor de la DJ 101.
Drumul Județean 101 face leagă DN1 și autostrada A3, are 24,4 kilometri și va fi reabilitat și modernizat pe întreaga suprafață. Proiectul de reabilitare a DJ 101 prevede  inclusiv piste de biciclete, trotuare, un sistem de colectare a apelor pluviale, spații pentru stațiile de autobuz și parcări.
Costurile sunt de 78.822.144 lei, din care aproape 50 milioane de lei sunt nerambursabili, prin Programul Regional pentru Infrastructura de Transport, iar restul sumei provine din fondurile Consiliului Județean Ilfov. Constructorul s-a angajat să o finalizeze în 24 de luni.
Până în prezent s-a executat aproximativ 15% din lucrare.
În acest moment se lucrează la montarea de rigole carosabile prefabricate pentru scurgerea apelor, în localitățile Căciulați, Moara Vlasiei și Sitaru, iar la Balotești, Moara Vlăsiei, Căciulați și Sitaru se lucrează la refacerea părții carosabile. De asemenea, la  Căciulați sunt în lucru trotuarele și pistele pentru bicicliști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here