Acasă Cultura Muzeul Copiilor atrage din ce în ce mai mulți vizitatori

Muzeul Copiilor atrage din ce în ce mai mulți vizitatori

DISTRIBUIȚI

Peste 7.800 de vizitatori au trecut pragul Centrului Exploratorium – Muzeul Copiilor, anul acesta, în doar 42 de zile de la redeschidere. Cele două expoziții: „Ocolul Pământului în 80 de curiozități” și „Kids în Pyramids” i-au atras atât pe cei mici, cât și pe cei mari prin interactivitate, învățarea prin joacă și unicitatea poveștilor din spatele fiecărui element care îmbracă expoziția.

„Ocolul Pământului în 80 de curiozități” animată de actori care interpretează personaje specifice celor șapte continente este cea mai nouă experiență de la Muzeul Copiilor.

Pentru această variantă, se poate opta în fiecare weekend, în perioada 19 februarie – 10 martie, în intervalul orar 10:00 – 13:00.

Anul trecut, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie, alți peste 5.500 de vizitatori s-au bucurat de experiența unică de la Muzeul Copiilor, unde copiii au aflat despre faraonii și sarcofagele egiptene prin jocuri și interacțiune cu decorurile prezente în cadrul expoziției. Elefantul asiatic, tigrul, pinguinii, ursul polar, cimpanzeii sunt doar câteva animale de la Muzeul Copiilor. Atelierul de gastronomie și laboratorul de experimente chimice le-au oferit copiilor distracție și increderea că pot realiza diverse lucruri cu propriile lor mâini.

În toată activitatea din cadrul Centrului Exploratorium- Muzeul Copiilor, au fost direct implicați peste 1.100 de elevi voluntary, anunță Primăria Capitalei.

Despre vizitele de la muzeu au aflat si unitățile de învățământ, atât din București, cât și din restul țării, care s-au alăturat proiectului în grupuri organizate, beneficiind de reducere la achiziționarea biletelor de grup.

Și copiii din centrele de zi ale Direcțiilor Generale de Asistență și Protecție a Copilului s-au putut bucura, în regim de gratuitate, de experiența de la Muzeul Copiilor.

Muzeul Copiilor este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 13:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00 – 21:00.

Costul unui bilet este de 30 de lei, respectiv 50 lei pentru turul animat de actori. Copiii cu vârsta de până la 3 ani, persoanele cu handicap și copiii aflați în orice formă de plasament au gratuitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here