„Taxa pe lăcomie” pe care o vrea PSD, sau cum să mai bage mâna în niște bani de care are nevoie pentru a satisface anumite interese, a creat un șoc pe piața de capital. Acțiunile românești listate la București au căzut în cap și au avut, în câteva ore, pierderi de miliarde de euro. Mediul de afaceri a reacționat și el și a transmis că măsură va crea haos. Deja a creat, cu toate că nu a fost adoptată.
Camera de Comerț Americană în România, Camera de Comerț și Industrie a României au reacționat, de asemenea, la măsura absolut absurdă pe care PSD vrea s-o bage pe gâtul companiilor și pe care o vor resimți toți românii în buzunare. Degeaba, niciun social-democrat nu s-a arătat impresionat de asta ca să iasă cu o reacție. La rândul său, Iohannis le-a cerut guvernanților să gândească înainte să anunțe asemenea măsuri.
Rămânând la bani, harababura PSD-ALDE face ca România să intre în noul an fără buget pentru instituții. De ce? Lipsa majorității puterii din Camera Deputaților ar fi principalul motiv pentru care s-a tergiversat adoptarea bugetului, care ar fi, totuși, programată pentru finalul lunii ianuarie.
Legea Olguța, adica legea pensiilor, a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților. Prevederile din ea sunt de domeniul viitorului, când se vor și aplica, pentru că legea intră în vigoare din 2022.
UDMR face în continuare ce știe mai bine: negociază cu opoziția pentru moțiunea de cenzură, vrea propuneri de premieri, de miniștri și promisiuni pentru minoritatea maghiară. Discuțiile duc în același punct, adică UDMR face zid în jurul PSD, motiv pentru care Kelemen Hunor a anunțat că vor fi prezenți joi la moțiune, dar nu vor vota.
CCR admite conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce şeful statului a amânat numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.
Ca o premieră, Guvernul Dăncilă a făcut ce nu a făcut într-un an de zile. A publicat ordinea de zi a ședinței de joi chiar miercuri seara. Nu știm dacă a făcut asta la presiunea președintelui, care se va duce la ședință, și nici nu știm dacă ordinea de zi este una reală, în condițiile în care Guvernul ne-a învățat cu proiecte despre care nu știa nimeni, nu au fost anunțate sau discutate, ci doar adoptate după dorința partidului-stat.
UE anunță investiții de peste 400 miliarde de euro din fonduri de coeziune în cinci ani. – sursa: EurActiv.ro