Acasă Politic Năstase, fără decorație

Năstase, fără decorație

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că a decis să retragă decorațiile tuturor peroanelor care au condamnări penale și că a început, efectiv, această procedură. El a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat dacă îi va retrage distincția lui Adrian Năstase, prezent la recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.

”Am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și care se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat această procedură și sper că va fi finalizată în foarte scurt timp”, a precizat președintele.

În cel de-al doilea mandat de președinte, Ion Iliescu a acordat peste 66.000 de ordine, medalii si insemne.

Iliescu i-a decorat, printre alții, pe procurorul Alexandru Țuculeanu care a instrumentat dosarul disidentului Gheorghe Ursu, cu Ordinul National Serviciul Credincios în Grad de Cavaler, Eugen Bejinariu, Ovidiu Brânzan, Gheorghe Emacu, Speranța Maria Ianculescu, Titus Corlățeanu, Despina Neagoe, Daciana Sârbu, Nicolae Văcăroiu, Constantin Sava – pentru ”profesionalism în derularea reformelor”. Au mai fost decorați Nicolae Văcăroiu și Corneliu Vadim Tudor.

Fostul prim-ministru Adrian Năstase este posesorul celui mai mare ordin – Ordinului Național Steaua României în grad de Mare Cruce. – Foto: Redactia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here