Acasă Politic Național: George Maior, următoarea propunere de prim-ministru?

Național: George Maior, următoarea propunere de prim-ministru?

DISTRIBUIȚI

Iată că ”experimentul Dăncilă” continuă, oamenii președintelui din sistem fiind deciși să profite la maxim de actuala conjunctură politică mai mult decât favorabilă pentru a ”anihila” pentru multă vreme de acum înainte orice eventuală tentativă de revenire la butoanele guvernării a PSD. Astfel că tabăra iohannistă nu pare dispusă a se mulțumi doar cu victoria zdrobitoare de la 24 noiembrie și șeful statului chiar pare dispus la orice compromis doar pentru a scoate ”ciuma roșie” din viața politică a țării. Astfel că debarcarea oricum anunțată a ”balastului” Orban de la Palatul Victoria a fost grăbită de succesul nesperat de rapid al negocierilor subterane purtate pentru ca ”opoziția de carton” a PSD-ului nu doar să permită organizarea alegerilor anticipate, dar chiar și să asigure astfel o nouă victorie a liberalilor lui Iohannis!

Condiție esențială de altfel pentru ca USR-ul să fie scos cu totul din joc, rămânând astfel un partid de buzunar care să fie apoi împins constant spre implozia a ceea ce va mai rămâne din creația anti-sistem a generalului Florian Coldea! Practic se merge pe mâna unei alianțe subterane ”contra naturii” între PNL și PSD, de fapt aripa pro-sistem a celui din urmă. Pentru că altfel Palatul Cotroceni nu ar avea de ce să facă acest pariu ”sinucigaș” la prima vedere și la care nu îl împinge nimeni altcineva!

Pentru că Iohannis nu ar putea fi atât de sigur pe o victorie clară în anticipate încât să-și sacrifice propriul premier și să joace totul pe cartea provocării cu orice preț a acestora  decât dacă are în spate siguranța unui ”deal” cu chiar PSD pentru o nouă guvernare. Fie ea și una de tranziție, dar cu George Maior premier! Veste de altfel care a căzut ca o adevărată ”ghilotină” atât peste capul lui Orban și a vechilor liberali  care tocmai începuseră să închege o rețea de rezistență în jurul actualului premier, dar și a pesediștilor ”fundamentaliști” care chiar visau la o Opoziție cu ”sânge pe pereți”.

Iată însă că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, scrie National.ro, deja s-a bătut palma pentru ”compromisul” Maior drept premier. Chiar dacă lideri liberali și pesediști deopotrivă sunt pe deplin conștienți de riscul ca, după ce va scăpa de Orban promițând că va înghiți ”broscoiul” Maior, Iohannis va schimba imediat foaia după ce se va vedea cu sacii anticipatelor în căruța prezidențială… Astfel că odată scos din schemă USR-ul, oamenii președintelui chiar că vor împușca alți doi iepuri dintr-o lovitură, gărzile vechi din PNL și PSD deopotrivă urmând a fi aruncate de asemenea la coșul de gunoi al istoriei, chiar dacă nu la pușcărie, ca până acum… – pe larg https://www.national.ro/dezvaluiri/s-a-batut-palma-pentru-maior-premier-676996.html/#ixzz6AuHgk9Gu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here