Acasă Editorial Ne mai facem bine vreodată?

Ne mai facem bine vreodată?

DISTRIBUIȚI

ne-mai-facem-bine-vreodataJOHN DRAGOMIR

 

Ei s-au dus. Corneliu Coposu, Ion Rațiu și Radu Câmpeanu au plecat dintre noi. Politica dâmbovițeană a pierdut trei mari oameni politici veritabili. Deși s-au străduit să-și împărtășească experiența, modul de a face politică, lupta pentru implementarea valorilor și principiilor democratice în țara noastră și respectul pentru adversarul politic, din păcate, se pare că nu au avut cui să le lase moștenire. Prezența lor pe scena politică ar fi trebuit să fie învățătură pentru ”amatoriștii politici” din România. Din păcate, cu câteva excepții, astăzi politica românească este dominata de mârlani, fripturiști, ariviști, androizi și alte specimene care, într-o țară civilizată nu ar avea ce să caute. Ca dovadă, avem atâția ”politicieni care fac mai multe drumuri pe la instituțiile de cercetare și urmărire penală decât la Parlament.

Aș vrea să văd o dezbatere politică adevărată pe idei, doctrine și proiecte de țară, nu pe apartenența la nu știu ce grupuri de interese, furturi din avutul public sau alte combinații ieftine în care sunt implicați actualii ”politicieni”. Aș vrea să nu-i mai văd pe la televiziuni cu telefonul în mână așteptând să primeasca, de la partid, mesaje cu ce să spună publicului telespectator, de la care așteaptă voturi

La fel se întâmplă și în alte domenii ale vieții sociale și economice. Valorile pleacă pe lumea cealaltă sau în străinătate, în schimb noi nu învățăm nimic.

Moșii și strămoșii mei s-au sacrificat, bunicii s-au sacrificat, părinții s-au sacrificat, eu mă sacrific, dar tare aș vrea ca fiica mea să nu se sacrifice și ea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here