Acasă Editorial Neantul, nimicul și haosul

Neantul, nimicul și haosul

DISTRIBUIȚI

Lumea de azi este în pragul unei noi invazii a barbarilor. De data aceasta, barbarii sunt snobi, au CV-uri impresionante și se îmbracă la guler alb și cravată. Cred că pot răsturna lumea în chip revoluționar și sunt convinși de nulitatea oricărei persoane care respinge idiomul de multinațională din interiorul ”sectei” lor de ”inițiați”.

Unii dintre ei sunt nepoțeii ideologici ori chiar biologici ai celor care au infestat lumea cu cele două tulpini mortale ale virusului totalitarismului – fascismul și comunismul – ofense la adresa omenirii clădite pe darwinism social, kilotone de ură viscerală și pe un materialism obsesiv și de-a dreptul ”religios”.

Așa se întâmplă atunci când singurul ferment social devine setea de acumulare și fuga după titluri și scaune, așa se întâmplă atunci când școala în loc să formeze caractere caută doar ”competențe” și ”abilități” exclusiv utilitariste, aruncând în decor învățământul tradițional, dar asta e rezultatul dărâmării marii culturi cu scopul de impune dictatura relativului și a sclipiciului pur comercial. O lume fără suflet, fără conștiință și fără înrădăcinare într-o moștenire asumată dă naștere la monștri care vin să distrugă totul spre a pune în locul clădirii anterioare neantul, nimicul și haosul! – DANIEL GHEORGHE, deputat de Ilfov

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here