Acasă Politic Negocieri la Cotroceni fără UDMR. Nicolae Ciucă, viitorul șef al Senatului

Negocieri la Cotroceni fără UDMR. Nicolae Ciucă, viitorul șef al Senatului

DISTRIBUIȚI

Zi fierbinte și astăzi pe scena politică. Conducerea Senatului a fost convocată marţi dimineaţă, la 9.30, pentru alegerea liderului PNL Nicolae Ciucă ca preşedinte al forului legislativ, după demisia acestuia, luni, din funcţia de premier. În prezent, Senatul este condus interimar de Alina Gorghiu.

Alegerea lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al Senatului vine după depunerea mandatului de către liderul PNL, luni, la Palatul Victoria, pentru declanşarea rocadei premierilor, în cadrul coaliţiei de guvernare.

Nicolae Ciucă nu a dorit să rămână premier interimar, până la finalizarea instalării noului Guvern, astfel că acesta va fi ales preşedinte al Senatului.

Ministrul Justiţiei a fost desemnat, luni, de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern. Tot marţi vor avea loc consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

Consultări la Cotroceni pentru desemnarea noului premier

Tot astăzi, dar la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la consultări, în vederea desemnării noului premier. Toată lumea se aşteaptă ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, să fie cel desemnat. PNL, care a avut până acum premierul, şi PSD, care urmează să dea viitorul prim-ministru, au fost invitate împreună la consultări, fără UDMR alături de care au format până acum coaliţia.

UDMR nu vrea să cedeze Ministerul Dezvoltării
Ministrul Mediului,Tánczos Barna face apel la coaliție să se revină la forma inițială a protocolului. Ela precizat că este mulţumit de colaborarea cu Marcel Ciolacu, dar şi de colaborarea cu PSD şi PNL, în general.
”Sunt mulţumit de domnul Ciolacu, am avut o colaborare foarte bună cu domnul Ciolacu ca preşedintele Camerei Deputaţilor, suntem mulţumiţi de colaborarea cu PSD, la fel de mulţumiţi de colaborarea cu PNL. Varianta propusă într-adevăr iese din  protocol, noi avem această rugăminte, această solicitare, de a reveni în cadrul protocolului şi de a merge mai departe cu aceast coaliţie ”, a mai adăugat Tánczos Barna.

Potrivit calendarului învestirii dorit de către partidele de guvernare, noul Guvern ar urma să fie votat joi de către Parlament.

 

2 COMENTARII

  1. […] Zi fierbinte și astăzi pe scena politică. Conducerea Senatului a fost convocată marţi dimineaţă, la 9.30, pentru alegerea liderului PNL Nicolae Ciucă ca preşedinte al forului legislativ, după demisia acestuia, luni, din funcţia de premier. În prezent, Senatul este condus interimar de Alina Gorghiu. Alegerea lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al Senatului vine după depunerea […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here