Acasă Politic Negocieri pentru noul guvern/Au făcut progrese și nu prea

Negocieri pentru noul guvern/Au făcut progrese și nu prea

DISTRIBUIȚI

PNL, USR Plus și UDMR au transmis sâmbătă după-amiază un comunicat de presă comun prin care anunță că au suspendat până duminică negocierile pentru formarea coaliției de guvernare și susțin că au făcut o serie de progrese în ceea ce privește programul de guvernare și activitățile din Parlament.

Cele trei partide nu au ajuns la un consens asupra împărțirii funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului. De asemenea, nu s-a discutat despre structura guvernului și nici despre împărțirea ministerelor.

PNL ar vrea și șefia Camerei Deputaților, pe lângă funcția de premier, însă acest lucru nu le convine celorlalte partide din viitoarea coaliție. Dacă liberalul Florin Cîțu va conduce Guvernul, atunci cei de la USR PLUS ar vrea să dea președintele Camerei Deputaților. UDMR vizează șefia Senatului și nu își dorește să ocupe alte ministere pe care le-a condus în trecut.

”Echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR au avut astăzi prima rundă de discuții pentru constituirea noii majorități parlamentare.

A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare.

La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.

În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității.

Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România.

Formațiunile politice vor relua mâine discuțiile, iar informații referitoare la derularea acestora vor fi transmise și în zilele următoare prin comunicate oficiale și comune”, arată sursa citată.

Comunicatul este semnat de Ludovic Orban, președintele PNL, Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS, Kelemen Hunor, președinte UDMR. Foto: FB Dragos Pâslaru

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here