Acasă Interne NICA VREA DIN NOU ȘEF LA IJP ILFOV

NICA VREA DIN NOU ȘEF LA IJP ILFOV

DISTRIBUIȚI

În ultima vreme există tot mai multe voci care susțin că Emanuel Nica dorește cu multă insistență să se întoarcă la cârma IJP Ilfov, postul de șef la Poliția Metrou nepotrivindu-i-se. Pentru aceasta, comisarul șef Nica încearcă să tragă sfori în ministerul unde au avut loc recent multe mișcări ”de trupă”.

De-a lungul vremii, lui Nica, un comisar șef care a plecat de jos, de la gradul de sergent major (agent) și a avut multă vreme (și are) susținere politică, i s-au reproșat multe: că și-a făcut vilă la Bragadiru, că are multe terenuri valoroase prin Ilfov, că are, prin interpuși yaht și depozite închiriate în Dragonul Roșu la chinezi, că ar fi implicat în combinațiile cu fructe din Afumați și că, grație prietenilor sus-puși și a soției care lucrează în minister a picat mereu în picioare.

După cum se știe, Nica a trebuit să plece în cele din urmă de la șefia IJP Ilfov după ce la 15 august 2012 o studentă japoneză care fusese acostată la Aeroportul Otopeni a fost ucisă lângă o pădure din Corbeanca. După un control dispus de ministrul de atunci, Mircea Dușa, între 3 și 27 septembrie 2012, Nica a fost pus la dispoziție. De-altfel, la finalul verificărilor, Corpul de Control al ministrului a întocmit un raport care indica deficienţe manageriale ale şefului IPJ Ilfov, comisarul şef Emanuel Nica, şi adjuncţilor săi, Ionel Lefter, pe linie de poliţie judiciară şi Nicolae Baicu, pe linie de siguranţă publică. Ca urmare, Nica a fost demis de la conducera IPJ Ilfov şi pus şef la Poliţia Metrou, iar Ionel Lefter a ajuns adjunct la Poliţia Otopeni. Nica a rezistat până la 10 ianuarie 2013.

În 2013, Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a fost manageriat de 5 inspectori şefi (1 – 10.01.2013  –  comisar şef Nica Emanuel, 11 – 28.01.2013 – chestor de poliţie Niculae Marinescu, 29.01- 8.09.2013 – comisar şef Raportaru Florin, 19.09. –  02.12.2013 – comisar şef Croitorescu Alexandru Liviu, 03.12.2013 – prezent, comisar şef dr. Popescu Gheorghe) şi doi adjuncţi.

Nu trebuie trecut cu vederea că Gheorghe Popescu este ”împuternicit” să conducă cel mai greu și dificil inspectorat de poliție din țară și că șase luni la cârma acestuia se consideră un termen ”optimist”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here