Acasă Politic Nicolae Ciucă: Ligia Deca este în măsură să cotinue și să respecte...

Nicolae Ciucă: Ligia Deca este în măsură să cotinue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare a legilor educției

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că Ligia Deca, consilier prezidenţial, este propunerea liberalilor pentru funcţia de ministru al Educaţiei, menţionând că aceasta este în măsură să continue legile Educaţiei.

„Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi, după aceea, în timpul dezbaterilor publice. Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca, până la finele lunii octombrie, acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere”, a afirmat Ciucă, la finalul şedinţei conducerii partidului.

Întrebat de ce nu a fost desemnat un membru al partidului pentru funcţia de ministru al Educaţiei, el a răspuns: „Am căutat să avem un om care ştie conţinutul pachetului de legi şi este în măsură să preia din mers calendarul, astfel încât pachetul de legi să intre la timp, aşa cum ne-am asumat în Parlament”.

Premierul i-a mulţumit fostului ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, pentru „întreg efortul pe care l-a făcut în această perioadă, pentru sacrificiul prin care, împreună cu echipa de la Ministerul Educaţiei, a reuşit să finalizeze pachetul de legi pentru Educaţie şi pentru modul în care a înţeles să se sacrifice pe dumnealui pentru ca un proiect să poată să meargă mai departe”.

„Trebuie să facem diferenţa între o acuză şi eticheta de vinovat. Sunt instituţii ale statului care trebuie să fi finalizat tot acest proces de a lua o decizie şi de a spune despre cineva că a fost acuzat sau asupra căruia a existat o suspiciune se transformă din start în vinovat, motiv pentru care, în acest moment, ţinând cont de modul în care şi-a desfăşurat activitatea, modul în care a muncit, pentru că ştiu foarte bine că a muncit zi şi noapte, astfel încât acest pachet de legi să poată să fie elaborat, apreciez foarte mult activitatea ministrului Câmpeanu”, a transmis Ciucă.

Sorin Cîmpeanu a demisionat joia trecută din funcţie. Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost desemnat ministru interimar al Educaţiei. Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here