Acasă Interne Nicoleta Pauliuc: DSU ar trebui să se pregătească pentru perioada post-pandemie

Nicoleta Pauliuc: DSU ar trebui să se pregătească pentru perioada post-pandemie

DISTRIBUIȚI

Prezentă la bilanţul anual al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, a cerut conducerii instituţiei să pregătească trecerea la perioada  post-pandemie. ”Vreau să vă invit să privim împreună spre viitor. Cu ajutorul bunului Dumnezeu și a progreselor extraordinare în capacitatea noastră de a ne proteja împotriva COVID-19, 2022 ar trebui să aducă depăşirea pandemiei.  De aceea, DSU şi structurile sale trebuie să se pregătească de o repoziţionare pe coordonate noi, să rezolve problemele sistemice cu care se confruntă și să fie pregătite să răspundă noilor tipuri de amenințări. Sunt sigură că, pe baza lecțiilor învățate din pandemie, ați început regândirea mecanismelor de gestionare a urgențelor medicale de acest tip, a procedurilor folosite”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Senatorul PNL de Ilfov a insistat pe obligaţia ca toate instituţiile publice din România să aibă autorizaţie de securitate în caz de incendiu şi pe importanţa aplicării legislaţiei în vigoare.  “Avem în continuare spitale, instituții publice, școli, companii private care administrează spații publice fără autorizații de securitate la incendiu.  Vă invit să facem un plan astfel încât, de exemplu, în doi ani de aici înainte, să rezolvăm aceste probleme. Faceți informare publică, mergeți în controale, dați amenzi. Dacă amenzile sunt prea mici, haideți să le mărim prin lege. Dacă legea nu e bună, haideți să schimbăm legea. Există mari așteptări în societate să se schimbe lucrurile din acest punct de vedere și am încredere în dumneavoastră că puteți produce aceste schimbări”, a punctat în discursul său Pauliuc.

În cadrul intervenţiei sale, președintele comisiei a mulţumit oamenilor din prima linie de luptă cu pandemia pentru eforturile făcute în ultimii doi ani într-un context pandemic deosebit de dificil care a luat prin suprindere ţări cu sisteme de reacţie la situaţii de urgenţă care au investit resurse mult mai importante decât România.
“Îmi exprim toată recunoștința pentru eforturile supraomenești pe care le-ați depus în prima linie pe frontul de combatere a pandemiei de COVID-19. Într-o societate în care crizele sunt omniprezente, rolul pe care Deptartamentul pentru Situații de Urgență şi structurile sale îl au în diverse aspecte ale vieţii sociale este determinant. Vreau să mulțumesc personalui medical, pompierilor, aviatorilor, salvatorilor montani și tuturor specialiștilor din structurile care funcționează sub umbrela DSU. Vă mulțumesc pentru asumare, pentru dedicație, pentru curajul și empatia de care dați dovați dovadă în misiunile dumneavoastră”, a concluzionat Nicoleta Pauliuc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here