Acasă Info Local Nicușor Dan zice că la iarnă va fi mai cald

Nicușor Dan zice că la iarnă va fi mai cald

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la B1, despre situaţia lucrărilor la sistemul de termoficare, că o să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. Primarul a anunţat că este în curs de implementare o centrală provizorie la fostul CET Titan, care va funcţiona din iarna aceasta

„Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, dacă vorbim punctual, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte (..) şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi”, a spus primarul.

El a precizat că în luna iulie o problemă specială este că CET Sud este în revizie. ”În mod normal a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul; numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac faţă la presiune, atunci am avut avarii şi mulţi oameni fără apă caldă”, a arătat Nicuşor Dan.

”O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut nişte lucrări şi s-a oprit apa caldă în câteva zone, pentru câteva săptămâni, ca locurile unde noi ştim că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta.

Pe scurt, pe ceea ce înseamnă transport, avem patru şantiere în desfăşurare, câte 10 kilometri fiecare. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina şi nu au început în martie cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta ceea ce înseamnă mult mai mult decât s-a făcut până acum”, a afirmat el.

Primarul general al Capitalei a mai anunţat că este în curs de implementare o centrală provizorie la fostul CET Titan, care va funcţiona din iarna aceasta.

„Anul trecut, 2021 nu aveam licitaţiile făcute. Am pierdut anul 2021 pentru că administraţia anterioară prevăzuse că o singură companie municipală poate să facă 60 de km, când ea poate să facă 10 km pe an”, a precizat primarul.

El a mai spus că în vara aceasta s-au făcut lucrări acolo unde specialiştii ştiu că situaţia este critică, pe 200 sau 250 de metri. ”Sunt convins că iarna asta o să fie mai bine”, a spus Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here