Acasă Editorial No, da’ nu-i grabă

No, da’ nu-i grabă

DISTRIBUIȚI

Cu maximă atenție și preocupare, la mai mult de o săptămână după primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de susținere pentru Maia Sandu.

Tot Iohannis a anunțat că, până la apariția unui vaccin împotriva COVID-19, singura soluție o reprezintă măsurile severe. Totuși, închiderea piețelor, resticțiile de circulație pe timp de noapte și organizarea alegerilor parlamentare sunt unele dintre deciziile care dau o palmă ”severității” despre care președintele vorbește tot mai des.

PSD și-a găsit un nou subiect pe care să jelească și pe care să-și concentreze campania electorală: închiderea piețelor. Astfel, pe lângă zecile de mesaje prin care critică decizia, social-democrații au decis ca piețele târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante și talciocurile care funcționează în spații închise să poată funcționa și în perioada stării de alertă.

”Lockdown” – un cuvânt banal, dar urât de tot mai mulți dintre noi a fost desemnat cuvântul anului 2020 de dicționarul Collins. În esență, lockdown se referă la ”impunerea unor restricții stricte privind călătoriile, interacțiunea socială și accesul la spațiile publice”.

Negociatorii Consiliului și ai Parlamentului European au ajuns la un acord asupra bugetului UE în pentru următorii șapte ani în valoare de 1.800 miliarde euro, dintre care circa 80 de miliarde de euro pentru România.

Comisia Europeană a acuzat marți Amazon că a distorsionat concurența pe piețele de retail online și a anunțat că a pornit o a doua investigație asupra practicilor de comerț electronic ale gigantului american.

Cu toate că iarna i-a prins din nou pe bucureșteni cu gecile pe ei, lucru care nu pare că se va schimba prea curând, Primăria Capitalei și Ministerul Fondurilor Europene au semnat abia acum un contract de finanțare pentru reabilitarea a 23% din rețeaua de termoficare a Capitalei. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here