Acasă Info Local Noi măsuri pentru suplimentarea capacității de tratare a SARS-CoV-2 la Spitalul Județean...

Noi măsuri pentru suplimentarea capacității de tratare a SARS-CoV-2 la Spitalul Județean Ilfov

DISTRIBUIȚI
Numărul de paturi pentru bolnavii de Covid 19 tratați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov va fi suplimentat cu 40. Este vorba de de locuri pentru tratarea cazurilor ușoare, ceea ce va duce la un total de 160 de paturi, anunță CJ Ilfov.
Decizia a fost luată luni, 30 noiembrie 2020, în cadrul unei întâlniri de lucru la care au participat reprezentanții CJ Ilfov, DSU, DSP și ai Spitalului Județean Ilfov. Tema întâlnirii a constituit-o criza creată de creșterea numărului de cazuri SARS-CoV-2 și găsirea celor mai bune soluții pentru tratarea bolnavilor infectați cu Covid 19.
Potrivit lui Călin Mircea Laza, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, în acest moment la ATI  sunt 15 paturi pentru cazurile grave și 90 pentru tratarea pacienților cu forme medii și necesar de oxigen. ”Personalul medical este suficient pentru nevoile de astăzi, însă de săptămâna viitoare am decis împreună cu reprezentanții DSU, DSP și CJ Ilfov să mărim numărul de paturi în mai multe etape. Astfel vom mai avea încă 40 de paturi pentru tratarea pacienților cu forme ușoare, fără oxigen, și 15 paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii și necesar de oxigen – deci un total de 160 de paturi. Pentru paturile pe care le suplimentăm de săptămâna viitoare urmează să ne vină și personalul medical”, spune Laza.
„Știm că ultimele luni au fost dificile pentru fiecare dintre noi și vreau să vă asigur că în fiecare zi aplicăm noi măsuri pentru soluționarea dificultăților provocate de pandemia de SARS-CoV-2. Am identificat noi soluții pentru suplimentarea capacității de tratare a SARS-CoV-2 la Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov. De săptămâna viitoare vom avea mai multe posibilități de tratare a afecțiunilor provocate de Covid 19. În acest context, mulțumesc tuturor cadrelor medicale pentru implicarea lor în aceste momente dificile, în care atât ei, cât și noi toți, cetățenii, trebuie să dăm dovadă de o mare responsabilitate, înțeleg că fiecare dintre noi a fost nevoit să facă sacrificii personale! Vă rog, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră”, este mesajul lui Hubert Ștefan Petru Thuma, președintele CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here