Acasă Cultura Noi specializări/programe de studii de licență în anul universitar 2016 – 2017 

Noi specializări/programe de studii de licență în anul universitar 2016 – 2017 

DISTRIBUIȚI

invatamant

Guvernul a modificat HG 376/2016 privind aprobarea Nomenclatorului  domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2016-2017, în sensul modificării unor specializări, conform rapoartelor ARACIS, introducerii de noi specializări evaluate de ARACIS și actualizării unor structuri ale instituțiilor de învățământ superior, la cererea acestora.

Actul normativ adoptat în ședința de Guvern introduce următoarele  noi specializări/programe de studii universitare de licență în Nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare:

        Chimie farmaceutică

        Echipamente şi sisteme electronice militare, electronică – radioelectronică de aviație

        Media digitală

        Managementul sistemelor de supraveghere aeriană

        Leadership militar

        Pedagogie socială

Totodată, Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 376/2016  cuprinde un număr de 35 de programe noi pentru studii de licență, distribuite în 22 de instituții de învățământ superior, iar pentru 59 de instituții de învățământ superior există modificări ale capacităților de școlarizare pentru unele programe de studii, conform rapoartelor ARACIS.

Documentul menționează și specializările care intră în lichidare, pentru care nu se mai organizează admitere în începând cu anul universitar 2016-2017.

Totodată, 3 instituții de învățământ superior – Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Pitești și Universitatea Creștină ”Partium” din Oradea – își modifică structura, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor Senatelor universitare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here