Acasă Economie Nord Stream 2 va ajuta la scăderea preţurilor la gaze în Europa

Nord Stream 2 va ajuta la scăderea preţurilor la gaze în Europa

DISTRIBUIȚI

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri, 29 decembrie, că Nord Stream 2 va servi la stabilizarea preţurilor la gaze în Europa. Potrivit acestuia, a doua linie a gazoductului va fi în curând umplută cu gaze.

Declarația a fost făcută la o reuniune televizată a guvernului, la care a participat şi şeful Gazprom, Alexei Miller, transmite Reuters.

De la începutul anului şi până în prezent, preţurile la gaze în Europa au crescut cu peste 600%, după ce Rusia a limitat livrările tocmai într-un moment în care economiile europene ieşeau din pandemie. Preţul gazelor naturale în Europa a atins săptămâna trecută un nou nivel record, stimulat de cererea din sezonul de iarnă, dar şi de tensiunile geopolitice dintre principalul furnizor al Europei, Rusia, şi clienţii săi.

Putin a dat asigurări că Nord Stream 2 este pregătit pentru exporturile de gaze şi a afirmat că gazoductul va ajuta la scăderea preţurilor la gaze în Europa.

Construcţia conductei, destinată să transporte gaz din Rusia către Germania pe sub Marea Baltică, ocolind Ucraina, a fost finalizată în septembrie, dar ea rămâne inactivă în timp ce aşteaptă aprobările autorităţilor de reglementare de la Berlin şi Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here