Acasă Economie Normă pentru fiecare inspector antifraudă în 2020: să dea amenzi de 2,3...

Normă pentru fiecare inspector antifraudă în 2020: să dea amenzi de 2,3 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a impus o normă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru fiecare inspector de la direcția de Antifraudă din București, anunță Digi24.ro.

”(…) În ceea ce privește DRAF București au fost stabilite următoarele niveluri (ținte) de realizat în anul 2020: (…) indicatorul sume totale stabilite/ estimare urmare acțiunilor de control, pe un inspector antifraudă activ: 2.300.000 de lei/ inspector activ, se arată în circulara transmisă pe 21 ianuarie 2020 inspectorilor ANAF de către Carmen Elena Tatu, inspector general Antifraudă, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, documentul fiind făcut public de Mediafax.

Vasile Marica, președintele sindicatului Sed Lex, a criticat acest document. ”La ora actuală i-am băgat în ședință după ce i-am întrebat de ce au făcut chestia asta (după ce au transmis circualara respectivă -n.red.) și presupun că în cel mai scurt timp schimbă lucrul ăsta. (…) Din punctul meu de vedere, a da o țintă ca indicator de performanță, câte amenzi dă, este o prostie din punctul meu de vedere. Nu cred că asta e soluția pentru viitor”, a declarat Vasile Marica pentru Mediafax.

”Din punctul meu de vedere, o țintă ar trebui să fie globală și trebuie ca Antifrauda să fie instrumentul de pompier al ANAF, care să ducă la lucruri țintite privind unde s-a descoperit că ar fi posibilă o fraudare de TVA sau lucruri de genul ăsta. Asta ar fi o variantă în care s-ar mișca foarte rapid Antifrauda într-o anumită zonă”, a mai declarat Vasile Marica.

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență privind măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității ANAF. În document se precizează faptul că funcționarea Direcției Generale Antifraudă Fiscală în actuala structură organizatorică nu a produs efectele aşteptate în combaterea evaziunii fiscale, întrucât direcția a adus la buget 116 milioane lei, iar cheltuielile aferente funcționării structurii au fost de 707 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here