Acasă Editorial NORMALITATE CU SACRIFICII

NORMALITATE CU SACRIFICII

DISTRIBUIȚI

După doi ani, 20 de zile și 20 de ore, PNL a decis să nu mai continue să guverneze alături de PSD, UNPR și PC, în ciuda opoziției fostului președinte al partidului, prim-ministru și fost deputat de Ilfov, Călin Popescu – Tăriceanu, dar și a lui Radu Stroe, fost ministru, actualmente deputat de Ilfov, dar despre care se spune că ar fi atașat mai mult de anumite persoane din PSD. Fostul premier a încercat să salveze USL, așa că a dat o fugă până la Palatul Victoria să discute, în nume propriu, pentru refacerea alianței.

Ruptura creeză instabilitate în guvern, dar, din punctul meu de vedere, poate că e mai bine că s-a întâmplat așa. Cred că este un pas spre normalitate, un pas spre democrație, o separare a apelor în politica românească. Coabitarea la guvernare între Stânga și Dreapta era nefirească, așa cum îngrijorătoare era și majoritatea de 70% din Parlament și care dădea semne că va crește.

Deși poarta alianțelor politice rămâne deschisă în teritoriu, nu este exclus ca ruptura să se propage și la nivel local, acolo unde majoritățile au fost constituite tot din PSD și PNL.

Atenție, însă, că lui Crin Antonescu și partidului pe care îl conduce nu le va fi ușor de acum înainte, chiar dacă din Opoziție criticile vor fi mai acide la adresa guvernării. Va începe prigonirea foștilor miniștri și secretari de Stat liberali, tzunamiul politic ce va urma fiind un moment așteptat de presă, mai ales pentru dosarele cu care se va arunca în stânga și dreapta. Primul pe listă, fostul ministru delegat pentru problemele românilor de pretutindeni, Cristian David, pentru care s-a cerut deja încuviințarea începerii urmăririi penale.

Nu este exclus ca acolo unde USL se va rupe și în teritoriu să avem de-a face cu încă un val de dosare penale, cei din administrația locală fiind, poate, cei mai vulnerabili față de investigațiile ANI și nu numai. Asta și pentru că, dacă informația este corectă, Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, are în mânecă mai bine de 4.000 de dosare penale gata de trimis anchetatorilor în urma neregulilor descoperite după verificarea, în ultimii doi ani, a documentelor din consiliile județene, consiliile locale și primării.

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here