Acasă Politic O delegație parlamentară a AUR a oferit autorităților din raionul Glodeni, de...

O delegație parlamentară a AUR a oferit autorităților din raionul Glodeni, de peste Prut, o hartă a României interbelice

DISTRIBUIȚI

Deputații Ciprian Ciubuc și Boris Volosatîi, însoțiți de senatorul Andrei Busuioc, din partea AUR, au făcut o vizită pe 21 ianuarie a.c. în Republica Moldova, la invitația președintelui raionului Glodeni, Ion Cojocari.

În cadrul vizitei, parlamentarii AUR au participat la mai multe manifestări organizate de Consiliul raional Glodeni, printre care prezentarea volumului „Apostolul se-ntoarcere din surghiun”, dedicată memoriei lui Constantin Stere, cunoscutul om politic și scriitor român, născut în Basarabia, dezvelirea a patru monumente în memoria scriitorilor Mihai Eminescu, George Coșbuc, Grigore Vieru și Vasile Coroban, precum și dezvelirea unui monument în cinstea eroilor neamului, căzuți pentru apărarea țării și vizitarea unei grădinițe renovate cu sprijinul României în satul Cobani, raionul Glodeni.

Delegația parlamentară din România a oferit autorităților locale din raionul Glodeni o hartă a României interbelice și drapelul tricolor.

”Acțiunea se înscrie în cadrul preocupării mai largi a parlamentarilor AUR față de problematica românilor care trăiesc în afara granițelor României, precum și față de consolidarea relațiilor între reprezentanții naționali sau locali ai celor două state românești existente astăzi în Europa. Vom susține în Parlamentul României acele proiectele legislative menite să întărească relațiile între etnicii români care trăiesc în afara granițelor și România, inclusiv mai buna reprezentare în Parlament a românilor din diaspora”, a declarat deputatul AUR de Brăila, Ciprian Ciubuc. Foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here