Acasă Educatie O elevă de 17 ani din România – locul 1 la Olimpiada...

O elevă de 17 ani din România – locul 1 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, EGMO 2020, desfășurată virtual

DISTRIBUIȚI

Prima Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete desfășurată virtual a fost câștigată de Amina Abu Shanab, din România, în vârstă de 17 ani. Tânăra este elevă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti, potrivit site-ului oficial EGMO 2020.

Amina Abu Shanab este în clasa a XI-a, iar anul trecut la EGMO 2019 a obținut argintul, la fel ca în 2018 la Florența, în Italia. După eleva din România s-au clasat cele din Rusia, Serbia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (EGMO 2020) urma să se desfășoare în perioada 14 -21 aprilie 2020 în Olanda. ”Situația mondială creată de pandemia virotică a facut ca organizatorii și comisia internațională a acestei olimpiade să ia decizia desfășurării acesteia online”, anunță Sociatatea de Științe Matematice din România.

România a fost reprezentată de Alexandra Timofte (Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”, Bucureşti), Amina Abu Shanab şi Diana Ţolu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti) și Lucia Rîşnoveanu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanţa).

Echipa a fost condusă de profesorii Mihail Bălună (Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, Bucureşti) şi Anca Băltărigă (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti).

Pentru probele de concurs s-au alocat trei zile, fiecare ţară urmând să aleagă două dintre acestea. Ca urmare a condiţiilor speciale din acest an, fiecare elevă a concurat de acasă, cu monitorizare video de la distanţă. Fiecare ţară a evaluat propriile lucrări şi a comunicat apoi notele organizatorilor, care au stabilit premiile.

Premiile vor fi anunțate astăzi, dar clasamentul a fost publicat, iar reprezentanta României, Amina Abu Shanab este pe prima poziție cu 39 de puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here