Acasă Editorial O explicație

O explicație

DISTRIBUIȚI

 Cătălin DRAGOMIR

Ultimul sondaj dat pe piață de CURS arată, clar, că indiferent cu câte certuri, voite sau nevoite, avem de-a face și că indiferent câte gloanțe sunt trase în PSD și în liderul său absolut, Liviu Dragnea, electoratul social-democraților rămâne același. 42% din voturi ar obține principalul partid de guvernământ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare (la timp sau anticipate), iar tovarășul de arme, ALDE, a sărit la 9 procente. Asta ne arată că românilor nu le mai pasă ce se întâmplă în politica de pe malurile Dâmboviței, că bugetarii, în majoritatea lor, sunt destul de mulțumiți cu ceea ce au obținut de la Putere în numai un an de guvernare, fie ea și șchioapă, dar mai înseamnă și că Opoziția nu are încă un scop real. Cel puțin la momentul actual – februarie 2018.

Fără vlagă și fără a veni cu idei concrete, PNL parcă refuză să facă un pas în față pentru a spune românilor că are o mulțime de idei pentru a le face bine, că e capabil să guverneze fără scandal și că – lucrul cel mai important – are oameni capabili oricând să preia frâiele puterii. După alegerea lui Ludovic Orban în fruntea oastei, liberalii s-au liniștit, pare-se, doar la centru, pentru că în multe filiale se bagă încă bățul prin gard. Mai mult, comunicarea din partea acestui partid nu există deloc, Raluca Turcan, de exemplu, altădată foarte vocală după fiecare mișcare făcută de adversarii politici, fiind redusă total la tăcere. Am înțeles că vechea gardă nu mai are voie să scoată capul și să critice, dar deocamdată nu i-a luat nimeni locul. Și asta se vede inclusiv în sondaje. Răposatul PDL lua act și toca mărunt, mărunt, orice inițiativă a PSD, chiar dacă aceea era bună. Acum nimeni nu zice mai nimic din partea PNL.

USR seamănă cu PDL și critică tot ce mișcă, inclusiv de la liberali, dar rămâne la 5% în ochii electoratului, la fel ca și PMP, Traian Băsescu fiind singurul care mai ține partidul în viață, cel puțin la nivel central. La nivel local, popularii fac jocurile în unele zone, dar numai prin liderii lor, majoritatea bine pregătiți. Din păcate, nu e suficient, iar în sondaje se vede.

Așadar, gloanțele cu care trage Opoziția sunt, deocamdată, de cauciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here