Acasă Economie Ocuparea forței de muncă și inovarea socială: 4,65 milioane de euro pentru...

Ocuparea forței de muncă și inovarea socială: 4,65 milioane de euro pentru sprijinirea antreprenoriatului și a creării de locuri de muncă în comunitățile de romi

DISTRIBUIȚI

Fondul European de Investiții (FEI) a semnat un acord de garantare cu REDI Economic Development S.A. (REDI), care va pune la dispoziție 4,65 milioane de euro pentru a îmbunătăți accesul la finanțare pentru antreprenorii care își desfășoară activitatea în comunitățile de romi din România, Bulgaria, Serbia și Macedonia de Nord.

Această inițiativă, susținută de Uniunea Europeană și prevăzută în Programul UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI), va avea un impact puternic asupra comunităților de romi, asigurând finanțare unui număr de peste 300 de întreprinderi mici și crearea a cel puțin 1.000 de locuri de muncă. Fondurile vor fi disponibile pentru microîntreprinderile active în comunitățile rome marginalizate, acestea putând contracta împrumuturi de până la 25.000 de euro .

Pe lângă sprijinul financiar, REDI le va oferi și asistență tehnică antreprenorilor, cu scopul de a sprijini informarea acestor comunități de romi și de a înțelege nevoile lor specifice de dezvoltare a întreprinderilor. Este primul instrument financiar al UE destinat în mod specific comunităților de romi, care va asigura oportunități de angajare favorabile incluziunii și dezvoltarea de produse și servicii financiare specifice pentru acest grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here