Acasă Anchete Ofițer de la IPJ Ilfov, sub control judiciar 

Ofițer de la IPJ Ilfov, sub control judiciar 

DISTRIBUIȚI

sigla-dnaProcurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Daniel Budur, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cercetat pentru trafic de influenţă. În dosar a mai fost pus sub control judiciar Eugen Holban, suspectat de săvârşirea aceleiaşi infracţiuni, potrivit DNA.

În perioada aprilie – mai 2013, inculpatul Budur Daniel ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov, împreună cu inculpatul Holban Eugen, a pretins și ulterior a primit suma de 40.000 de euro, de la un om de afaceri (martor în cauză). Pentru această sumă de bani, cei doi inculpați i-au creat omului de afaceri impresia că inculpatul Budur Daniel ar avea influență asupra procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat omul de afaceri și că îl va determina pe procuror să soluționeze respectivul dosar penal într-un mod favorabil.

În cursul lunii noiembrie 2013, dosarul penal în care era implicat omul de afaceri respectiv a fost înaintat Tribunalului Ilfov, în cauză fiind întocmit rechizitoriu de către Parchet, iar în luna iulie 2016 acesta a fost condamnat de către Tribunalul Ilfov la pedeapsa de șase ani și patru luni închisoare.

Ulterior, în luna iulie 2016, omul de afaceri l-a contactat pe inculpatul Budur Daniel cu care s-a întâlnit la o sală de sport. Cu ocazia întâlnirii, inculpatul Budur Daniel i-a spus martorului că nu-și explică ce s-a întâmplat și că îi va returna o parte din suma de 40.000 de euro primită în luna mai a anului 2013 pentru rezolvarea favorabilă a dosarului penal în care acesta era cercetat.

Celor doi inculpați li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here