Acasă Social OMS: Nu lăsați garda jos!

OMS: Nu lăsați garda jos!

DISTRIBUIȚI

Lumea trebuie să intensifice eforturile pentru a combate Covid-19, iar ţările nu trebuie să lase garda jos, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Oficialii OMS susțin că lumea se află încă în ”faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunități, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână.

”Suntem într-o perioadă foarte riscantă. Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare”, a declarat dr. Soumya Swaminathan de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Organizația a avertizat că noile cazuri de Covid-19 cresc în întreaga lume după şase săptămâni consecutive de declin. Mediterana de Est, Asia de Sud-Est, Europa şi America au înregistrat creşteri între 6% şi 14%.

”Acest lucru este cauzat parţial de oboseala provocată de carantină. Oamenii devin mai relaxaţi, deoarece consideră că vaccinurile sunt pe drum”, a afirmat Swaminathan, care a subliniat pericolul noilor tulpini.

Şi alţi experţi în sănătate şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorările.

Julie Morita, vicepreşedinte executiv al Fundaţiei Robert Wood Johnson, a declarat că este important să recunoaştem că infecţiile, spitalizările şi decesele sunt încă mari, chiar dacă au scăzut faţă de nivelul înregistrat în perioada de vârf a pandemiei. ”Este încă necesar să purtăm masca, să respectăm distanțarea socială, să evităm aglomerația și să ne vaccinăm. Nu putem lăsa garda jos. Este prea devreme pentru a ne relaxa”, a spus Julie Morita, pentru CNBC.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here