Acasă Economie OMV Petrom, controlată de ANAF și ANRM

OMV Petrom, controlată de ANAF și ANRM

DISTRIBUIȚI

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a reacționat, în contextul în care compania OMV Petrom a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate. Dan Cărbunaru a afirmat în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern că ANAF efectuează în prezent un control la OMV.

„Nu voi comenta declaraţii publice ale unor companii private. Dar ce pot să vă asigur este că legislaţia din România va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm.

Există în acest moment, după cum bine ştiţi, un control, o verificare, pe care ANAF o derulează la această companie şi aşteptăm rezultatul acestei verificări. De asemenea, în baza rapoartelor oficiale pe care companiile vizate de această legislaţie, care nu reprezintă altceva decât o transpunere în legislaţia noastră a unor decizii luate la nivel european, care sunt obligatorii pentru toate statele membre, inclusiv pentru România.

Aceste rapoarte vor fi depuse în vara acestui an, cel mai probabil luna iunie, aşa cum trebuie, însă până atunci aşteptăm rezultatul verificărilor pe care instituţiile abilitate le efectuează, astfel încât la final vom avea mai multe detalii”, a afirmat Cărbunaru.

Răspunzând unei întrebări, Cărbunaru s-a referit și la controlul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, tot la OMV, în legătură cu proiectele de mare adâncime pentru exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagră.

„Controlul, verificarea pe care Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale o derulează la această companie nu are legătură cu subiectul (…) ridicat ceva mai devreme. Are legătură cu proiectele la mare adâncime pe care această companie le are în vedere la Marea Neagră pentru exploatarea gazelor naturale şi trebuie să vă spun că, la finalul acestor verificări, această instituţie a statului român va fi în măsură să-şi prezinte concluziile. Nu aş putea da mai multe detalii legate de o verificare aflată în desfăşurare în acest moment”, a spus Dan Cărbunaru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here