Acasă Economie Oprescu vrea mai puțini taximetriști din Ilfov în București

Oprescu vrea mai puțini taximetriști din Ilfov în București

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cere ca în noua lege a taximetriei să fie limitat numărul de taximetriști din Ilfov care își desfășoară activitatea în București, printr-un protocol încheiat între cele două administrații locale.

Oprescu vrea, de asemenea, să se interzică posibilitatea ca autorizațiile de taxi să fie închiriate de la un operator la altul și nu este de acord ca tariful pentru taximetriștii independenți să fie stabilit de dispeceratele cu care lucrează.

Primarul general propune ca numărul taximetriștilor din Ilfov care operează în București să fie stabilit printr-un acord de cooperare între cele două administrații locale deoarece, potrivit acestuia, există un număr foarte mare de taximetriști din Ilfov care lucrează în București.

„Concret, Primăria Municipiului București nu este de acord cu propunerea ca un număr de taxiuri din județul Ilfov să opereze permanent în București și mă refer concret la un număr de 1.600 de taxiuri din Ilfov. Era un abuz din partea organului legislativ care interfera cu autoritatea locală într-o problemă care ține exclusiv de decizia administrativă locală. Mai multe decât atât, din cauza acestei prevederi se putea realiza o concurență neloială celor care își desfășoară activitatea în localitatea în care sunt autorizați”, a declarat primarul general.

El a afirmat că în anumite localități din Ilfov s-au dat mai multe autorizații decât prevede legea. „Există o localitate cu circa 7.000 de locuitori ai cărei reprezentanți au dat 192 de autorizații când legea îi obliga să dea fix 28 de autorizații”, a arătat Oprescu.

În plus, acesta cere scoaterea cuvântul „permanent” din lege, referindu-se la paragraful „Se interzice taxiurilor să efectueze transportul public de personae în regim de taxi sau să staționeze în vederea efectuării în mod permanent a unor astfel de transporturi în interiorul unei localități, alta decât localitatea de autorizare„, în condițiile în care taximetriștii din Ilfov care veneau în București și prestau această activitate nu puteau fi amendați de poliție deoarece nu se putea demonstra caracterul de permanență.

Referitor la tarif, Oprescu a declarat că nu este de acord ca taximetriștii care își desfășoară activitatea independent să aibă tariful stabilit de dispeceratele cu care lucrează. Edilul a declarat că tariful maximal este stabilit de Consiliul General și, deși un tarif minimal nu poate fi stabilit, dar prețul trebuie să fie unul corect.

„Ca urmare a faptului că în momentul de față prețurile sunt sub limita acoperirii costurilor de către operatori, apar fenomene de tipul înșelarea clientului, evaziunea fiscală, negocierea cu clientul la cursă și neutilizarea aparatului de taxat”, a declarat Oprescu.

În ceea ce privește închirierea autorizațiilor de taxi, Sorin Oprescu a afirmat că nu este de acord cu această practică deoarece în felul acesta nu se mai eliberează niciodată autorizațiile de taxi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here