Acasă Politic Orban: Doar dacă…

Orban: Doar dacă…

DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a spus joi seara, la Realitatea Plus, că va demara procedura doar în cazul în care va strânge majoritatea parlamentară necesară și a refuzat să răspundă clar la întrebările dacă promovează alegerile locale în două tururi prin ordonanță de urgență sau prin asumarea răspunderii guvernului în parlament.

Orban: PNL susține alegerea primarilor în două tururi. Am depus un proiect de lege care e în dezbaterea Camerei Deputaților, am încercat să ajungem la vot final, PSD a apelat la un tertip jenant pentru a amâna votul – le-a trimis la Comisia de cod electoral. Vom încerca să le aducem la vot în plen. Mai avem două variante dacă aceasta nu funcționează: OUG sau asumarea răspunderii.

La președinții de consilii județene, președintii să fie aleși dintre consilieri (așa cum e acum – n.r).

(Ludovic Orban a refuzat să spună clar dacă guvernul va da OUG sau își va asuma răspunderea pentru locale în două tururi dacă proiectul de lege din Parlament nu va fi votat la timp)

Despre alocările mărite de fonduri pentru Pro România: Nu știu ce s-a speculat, eu am fost plecat cu treabă la Bruxelles. Nu cred că pot fi suspectat că am făcut servicii lui Ponta, vă reamintesc că Pro România nu a votat guvernul în Parlament

PNL susține alegerile anticipate, am spus de sute de ori. E nevoie să se strângă suficiente partide cu suficienți parlamentari pentru a respinge două guverne în 60 de zile.

Am format o echipă de discuții, explorăm această posibilitate cu partenerii din Parlament

Dacă vor exista aceste condiții (minimum 50% din parlamentari), vom demara procedura de anticipate

Dacă te uiți la polițiile locale, foarte mulți angajați sunt foști polițiști naționali pensionați la 42 de ani

Am oprit detașările din privat la stat

Tranșarea pe pensiile speciale – așteptăm votul, sper să nu se răzgândească PSD

Am făcut un tur de forță la Bruxelles, am avut întâlniri cu președinții Comisiei, Consiliului European și Parlamentului European. – sursa: G4Media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here